Boboti a la Domi.

Boboti...

Bijna elke dag krijg ik nog vraag achter mijn ''befaamde'' boboti.
Dus... Ik ga vandaag mijn bobotigeheimen onthullen.

Ik heb dit gerecht voor het eerst gegeten in een van mijn favoriete restaurants: Mata Mata & Pili Pili.
Het beste Afrikaanse restaurant van Antwerpen.
Ik kreeg een klein bakje boboti mee naar huis omdat ik dit zo lekker vond, en heb dit uiteindelijk op mijn eigen manier leren klaarmaken.

Heel zwaar gerecht, moeilijk te presenteren maar superlekker!

Dus wat hebben we nodig?
Ik maak dit voor 4 personen maar heb altijd wel wat over voor de volgende dag.

800 gram lamsgehakt voor echte boboti, maar kan ook met gemengd of kippengehakt( beter voor de lijn) 
Gedroogde abrikozen
Rozijnen
1 kartonnetje tomatenpassenade
1 blik kokosmelk 
1 ui
1 grote appel
Verse koriander
Gemberkruiden
Komijn
Peper
Zout
Pikante kruiden of een rood pepertje

Voor de bananenpuree.
3 bakbananen ( kan ook met gewone bananen)
750 gram patatjes
Melk
1 ei
1/3 van een pak goede boter!
Nootmuskaat
Peper
Zout


Meng het gehakt met versneden abrikozen en rozijnen.
Kruid af met kordiander, gember en komijn. Laat deze mengeling even staan.

Zet een potje op het vuur en stoof de ui aan.
Voeg de passenata, kokosmelk en versneden appel toe.
Even roeren en goed afkruiden.

Doe de gehaktmengeling in een ovenschaal, maak hier gaatjes in met je vinger en giet de saus hierover.
Zet dit in de oven op 200graden voor een uurtje.

Schil en kook de  aardappelen tot ze gaar zijn. (Mogen echt overgaar zijn voor puree)
Bak de plakjes bananen. Voeg 1 ei , de boter en melk toe. Nu alles goed pletten. Het mag vrij vochtige puree zijn want de bananen drogen dit nog een beetje uit.
Banaantjes erbij onder en klaar!
Afkruiden met nootmuskaat, peper en zout.


Voila, een heel makkelijk gerechtje. 

Vrolijk pasen iedereen!
 

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts