Frisse nems.

Gisteren was ik in Brussel voor een demo te geven.
En met het voorbij gaan zag ik een Aziatische winkel.
Toch is even kijken... Heaven it was!
Een winkel vol onbekende groenten, fruit, sauzen, kruiden....
Voor heel weinig geld heb ik daar dan maar een gerechtje samengesteld.
Met de hulp van de Thaise dame in de winkel, heb ik ontdekt hoe ik nems moest maken.
Verder heb ik ook nog een vrij rare , maar wel heel mooie mango gevonden.



Frisse nems!
Nog nooit gemaakt en makkelijk leek het eigenlijk ook niet...

Wat hebben we nodig? ( 4 personen ) 

12 velletjes rijstpapier
1 zakje scampi's
6 citroengrastakjes
2 worteltjes
Een trosje perilla ( speciaal kruid dat een beetje lijkt op munt, vind je dit niet volstaat munt ook)
Gember
Zoetzure saus met look, voor de liefhebbers kan je een pikant sausje kopen
1 thaise mango ( een gewone mango kan ook)
1 zakje rijstvermicelli

Let's start!

Kook de scampi's tot ze net gaar zijn, dit duurt maar enkele minuten.
Rasp de wortel en gember, snijd de perilla en voeg dit samen.
Snijd het dikke stuk van het citroengras en doe het dunne deel nog eens in de helft.
Zo maak je kleine spiesjes voor de scampi's op te prikken.


Snijd de mango in blokjes.
Deze doen we apart in een schaaltje.
Kook de rijstvermicelli 4 minuten en laat deze daarna 5min rusten in een zeefje.
Zo lekt deze goed uit en kan je hem ook beter vastnemen.

Nu het moelijke werk. 
De nems inpakken. 
Sop het rijstpapier even in koud water en leg het takje met de scampi erin.
Voeg een beetje rijstvermicelli en de mengeling van wortel,gember en perilla toe.
Plooi het rijstpapier naar boven over het stokje, dan beide zijkanten naar binnen toe en zo oprollen...
Niet makkelijk, je bent al blij als je de nem ingepakt krijgt.
Let goed op dat het rijstpapier strak rond de inhoud zit.
Voor de niet-zo-handige onder ons, laat het takje citroengras uit de scampi's en probeer gewoon zo pakketjes te maken. Iets minder mooi, maar wel even lekker.

Mooi serveren met een pikant sausje en wat mango!
Mmmmmmm!
En goed voor de lijn ;) 


Perfect hapje voor deze zomer, met een lekker drankje erbij.
Laat het smaken!

Reacties

Populaire posts