Salade kip met mango

Sunshine!

Met de zon buiten , krijg ik altijd zin in een slaatje.
Een van mijn favoriete slaatjes is kip met mango.
Fris, zoet en ideaal voor buiten te eten.


Wat hebben we nodig?
Voor 4 personen.

4 kipfilets
1 zakje gemengde sla
2 mango's
2 ( nog niet helemaal rijpe) advocado's
Een handje vol cashewnoten
Palmsugar saus
Kokosschilfers
Peper 
Zout 
Kippenkruiden
Olijfolie

De truc voor malse kip is: eerst kruiden, op heet vuur aanbakken en in de oven steken.
Marineer de kip op eigen smaak. Dit kan uitgebreid, maar zelf doe ik dit kort met olijfolie, peper , zout en kippenkruiden. 
Dan bak ik de kip aan op een heet vuurtje tot de buitenkant volledig wit ziet.
Vervolgens plaats ik de kip in de oven voor 20minuten op 200graden.

De mango's en advocado's snijden we gewoon in blokjes en leggen we op de gemengde sla.
De pan die we gebruikt hebben voor de kip aan te bakken gebruiken we opnieuw voor de cashewnoten te roosteren, minder afwas.
Verhit de pan met een beetje olijfolie en rooster de noten. Deze moeten een bruin kleurtje krijgen. 

Ik neem de kip uit de oven, snijd deze in reepjes en voeg de palmsugar saus toe.
Deze saus vind je bij de thaise afdeling in je supermarkt en mag zeker niet ontbreken met dit gerecht.

Nog een beetje kruiden en kokosschilfers , en de salade kip mango is klaar!

Smakelijk.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts