Slowly!

Ik denk dat iedereen het wel kent... Geen tijd!
Werken, poetsen, wassen .... Of iets met de vriendinnen gaan drinken.
Waar moeten we dan nog de tijd gaan vinden om iets lekker klaar te maken. En gezond. En niet te duur. En vers. En we moeten ook een beetje aan de lijn denken... 

In Amerika hebben ze daar weer al lang een oplossing voor!
Slowcooking!
Traag koken? Als je geen tijd hebt? 
Ik vond het eerst ook maar raar.
Maar ik gebruik nu toch al een tijd mijn slowcooker van Crock Pot en ik zou hem niet meer kunnen missen.
Het is een pot van aardewerk met een buitenpan die de voeding op 93 graden laat sudderen. Zo zorgt dit systeem ervoor dat alle vitamines en smaak behouden worden, maar het vlees supermals is en de groentjes nog steeds beetgaar. Ideaal voor stoofpotjes dus. Maar omdat ik niet altijd van het traditionele houd, maak ik er maar eens een Thaise curry mee.

Wat hebben we nodig? (4 personen)
500gram stoofvlees (of voor de skinny people mogen het ook kalkoenblokjes zijn)
1 lepel Rode curry 
1 lepel Vissaus 
400 ml Kokosmelk
1 lepel tomatenpuree
Babymais
4 kleine worteltjes
1 grote ui
1 grote aubergine
Komijn
Ketjapsaus
Zout
Peper
Pikante kruiden zoals pili pili
Knoflookpoeder

Ik eet het zonder rijst of noedels, maar die kan je er nog altijd apart bijmaken.

Mijn crockpot kan ook op het vuur gezet worden maar dit is niet noodzakelijk.
Dus ik zet hem even op het vuur en laat de ui samen met het vlees al even een kleurtje krijgen.
Daarna zet je je pot gewoon in de binnenpan en doe je de groenten er in gelijke stukken bij.
Dit mogen best grote stukken zijn.
Dan alle sausjes en kruiden erbij.

Klein trucje voor de vissaus, kokosmelk en rode curry. ( kan je bij Delhaize kopen) 

Als alle ingredienten in de pan zitten doen we er nog een beetje water bij zodat het gerecht net onder staat. Zo kan het vocht in onze bereiding trekken en wordt alles heel sappig.
Nu alles 8 uur in de pan laten staan en vanavond hebben we superlekker eten!


Ik ben nu een kwartier bezig geweest met het bereiden van dit gerecht en het opruimen van men keuken. Dus het excuus 'geen tijd' is nu niet meer geldig.

Ook nog een leuk feit, je kan de slowcooker gewoon achterlaten en hij verbruikt amper energie. Hij is dus ook nog is heel veilig. 

Slowcooking, een echte aanrader!



Reacties

Populaire posts