Citroenconfituur is very British




Voor men verjaardag heb ik een weekendje London kado gekregen.
Deze vrijdag vertrek ik en ik kijk er geweldig naar uit want het is mijn eerste dat ik naar London ga.
Spannend!

Om al een beetje in de stemming te komen wou ik iets Brits klaarmaken.
Citroenconfituur of lemon curd leek le wel leuk. Dit is een romige maar zure jam.
Dit kan je niet enkel leuk serveren bij brood of desserts maar is ook wel een leuk kadootje.


Ik heb dit gerecht met een slowcooker van crockpot gemaakt maar je kan dit ook bain-marie klaarmaken met een temperatuur net niet hoger dan 100°c .

Wat heb je nodig?
 
Geraspte schil van 3 citroenen
200gr fijne tafelsuiker
115gr boter
2 grote eieren
2 grote eierdooiers.

Rasp eerst de schil van de citroenen en houd de gerapte citroenen en de zeste apart.


Zet een glazen schaal in de slowcooker en giet kokend water in de slowcooker tot die een rand van 5cm heeft bereikt. Zet de slowcooker op high.
Je kan ook in een pot wat water net niet laten koken en hier een glazen schaal in de pot doen.

Voeg de zeste , het citroensap van de 3 citroenen, de boter en de suiker toe in de glazen kom.
Klop de eieren los in een aparte kom en voeg deze na een kwartier toe aan het mengsel in de glazen kom. De suiker is nu opgelost en de boter gesmolten.
Meng de eieren en de rest van het geheel door elkaar met een garde.

Voeg water toe in de slowcooker of in de pan zodat de glazen kom met de bodem onder water komt.
Laat dit zo 1-2 uur opstaan op low.
Ofwel met de pan op net geen kokend water.
Roer om het kwartier eens in de jam.
Wanneer het geheel dik en romig is , is hij klaar.

Zet een deksel op de pot of dek de glazen kom af met aliminium folie.



Zelf heb ik hier een vers broodje bij gebakken.

We hebben hiervoor nodig...

250gr bloem
150gr water
5gr droge gist
20gr olie

Voeg al deze ingredienten toe in een keukenrobot en kneed dit zo samen.
Dit kan ook met en handmixer met deeghaken.

Laat het deeg een half uurtje rusten, kneed er dan nog even wat lucht in en laat het terug een half uurtje rusten.


Verwarm de oven voor op 200°c .
Na 20minuutjes in de oven is het broodje klaar.



Uiteindelijk doe je de jam in gesterriliseerde potten en zo blijft deze drie maanden houdbaar.

De pot met lemon curd is een mooi kado maar ook leuk om bij de thee te geven op een zoet broodje.


Enjoy your meal!

Reacties

Populaire posts