Pineapple madness.



Het laatste stukje zomer is verloren aan het gaan.
Dus brengen we de zomer maar weer lekker zelf in huis!

Tropische stranden met palmbomen, die gaan we hier niet vinden.
Maar ik kan wel een tropische verassing op men bord brengen.

Wat maken we?
Rijst met kip in een lekkere kokoscurrysaus.

What do we need? (4pers.)
2 ananassen
500gr kipfilet/kipreepjes
1 paprika
Pijpajuin
1 potje thaise curry
1 blikje kokosmelk
300gr rijst (echte rijst , geen voorgekookte rijst)


Begin met de ananassen doormidden te snijden (best met een broodmes).


Snij daarna de binnenkant van de ananas eruit en hou dit opzij. 



Dit worden onze bordjes en dit maakt de presentatie superleuk.

Was nu de rijst. Daarna kan je de rijst in een rijstkoker klaarmaken. Ik heb een crockpot, niet duur en superhandig. We doen de rijst erin met dubbel zoveel water. Zet de rijstkoker op en hij springt vanzelf af als de rijst klaar is. Je kan kiezen of je jasmijnrijst of basmatirijst gebruikt.



Verhit de pan met een beetje olie, doe de kippenreepjes erin.
Als de kip kleur krijgt mag de paprika en een beetje ananasstukjes erbij.
Als alles gaar is voeg je de thaise curry en kokosmelk toe.
Laat dit nog even pruttelen en kruid bij indien je dit zelf nodig vind.



Vul daarna je ananas ermee op en decoreer met de pijpajuintjes.
Een mooi tropisch uitzicht met een supersimpel maar wel lekker gerechtje!


Pineapple dish!

Smakelijk!

Reacties

Populaire posts