Fusion.

Onlangs ben ik verhuisd.
Een geweldig mooi appartement, met een geweldig mooie keuken!
Omdat ik nu zoveel plek heb is het superleuk om al mij vrienden uit te nodigen voor hoog culinaire bezoekjes. ( of gewoon een flesje wijn open te trekken )

Gisteren kwam er dus een vriendinnetje eten en ik zag mijn kans om haar als proefkonijn te gebruiken om de nieuwe hype, Fusion, op los te laten.
Gerechtjes in elkaar steken a la Sergio Herman, noem ik dus Fusion.

Een uurtje ben ik bezig geweest, en je kan het voorgerecht gewoon even koud in de frigo bewaren zodat , als je vrienden er zijn, je niet de hele tijd in de keuken staan.

Here we go...

Wat moeten we kopen?

1 pak spinazie
1 pakje waterkers
Beetje room ( 20cl ongeveer)
Een tonijnsteak
2 limoenen
Radijsjes
Bosje munt
1 bakje radijsscheuten
Gember
Olie
Zout
Peper
( in delhaize heb je een flesje staan bij het Aziatische gedeelte, noemt sweet basil ) dit kan erbij maar is niet noodzakelijk.


Hoe?

Eerst en vooral, begin met de tonijnsteak in je vriezer te leggen. Zo kan je makkelijk dunne plakjes snijden achteraf en is dit lekker fris.
Stoom de spinazie en waterkers. Ongeveer 15minuten.
Voeg de gestoomde groentjes met wat room , muntblaadjes en olie in een blender, en mix tot dit een gladde substantie is.

Snijd de radijsjes heel dun, besprenkel met zout en limoensap.

We snijden de tonijn nu heel dun, deze heeft ongeveer een uurtje in de vriezer gezeten, en leggen dit mooi gelijk op een bordje.

De mix van spinazie en waterkers doen we in een spuitzakje en we druppelen hiervan wat op het bordje.

De radijs en radijsscheuten verpreiden we over het bordje.
Besprenkel met limoensap.
Rasp nog wat limoenschil en gember over het gehele bord.

Werk af met eventueel wat druppels van de sweet basil en oliedruppeltjes.
Zout en peper over het gehele gerechtje. Gebruik himalayazout (supergezond).

Belangrijk is dat je het gerecht zeer koud serveert.


Supertrots ben ik op mijn gerechtje.

Cindy, het proefkonijn, vond dit ook nog een superlekker!

Have fun and enjoy your food!

Reacties

Populaire posts