Healthy Holidays!

Long time ago!
Ik had een paar gezondheidsprobleempjes maar ben helemaal back on track nu!
Ineens een leuk onderwerp om over te bloggen: gezondheid.
In deze kerstperiode proberen we even te vergeten dat je van al dat gefeest bijkomt en er zeker niet gezonder op wordt. Met het nieuwe jaar in zicht nemen we ook allemaal goede voornemens en een voornaam voornemen is dan toch werken aan onze gezondheid.
Ik kan misschien niet in jullie plaats gaan lopen , maar ik kan jullie wel helpen met superlekkere gezonde gerechtjes!

Vandaag stel ik dus een paar gezonde gerechtjes voor, die snel klaar zijn en ook nog is lekker!

Slaatjes zijn op zich al heel gezond, maar een originele salade of bijgerecht is op zich al veel leuker!

What do we need? (2pers)
Pakje rucola
1 advocado
1 granaatappel
1 pakje fetakaas
Peper

So simple!
Een mooi bordje, rucola, gesneden advocado, granaatappel en verkruimelde fetakaas.
Advocado bevat gezonde vetten en granaatappels is een natuurlijke ontstekingsremmer!

Voor onze beginners. Een advocado snijd je door de helft, je haalt de pit er uit en maakt verticale insnijdingen in de advocado. Schep dit nu met een lepel eruit en klaar.

De granaatappel snijd je ook doormidden, friemel een beetje met een mes door de pitjes en klop met de achterkant van je lepel op de granaatappel om de pitjes er uit te kloppen. Tip: draag geen witte kledij op deze moment!




Is dit gerechtje toch iets te vegetarisch en te zomers, kan je ook steeds zalm met spinazie maken. Supergezond en makkelijk. Spinazie bevat veel ijzer en zalm omegavetzuren.
Toch koken vele mensen de spinazie nog steeds waardoor er veel smaak en vitamines verloren gaan. Stomen is daarom een veel betere optie.

Wat hebben we nodig? (2pers)

1 zak spinazie
2 zalmhaasjes
1 citroen
Olijfolie
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180graden.

Stoom de spinazie 20minuten. Ik gebruik hiervoor de Supercook, maar je kan dit ook in een zeef boven kokend water en een deksel op de spinazie.

Smeer de zalm in met olijfolie en kruid af met peper en zout. Leg deze in een ovenschotel en leg er schijfjes citroen bij. Deze mag 20-30minuten in de oven. Deze zal hierdoor heel sappig blijven in plaats dat je hem bakt en je behoudt ook meer smaak.

Leg de zalm op de spinazie en knijp er nog wat citroensap op uit.



Wil je toch liever een iets ingewikkelder gerechtje om indruk te maken?
Dan leg ik graag uit hoe je kip met pesto en gegrilde aubergines maakt!

Wat hebben we nodig? (2pers)

2 kipfilets
1 tomaat
1 aubergine
Half pakje fetakaas
Olijfolie
Peper
Zout
Potje groene pesto (kan ook vers: hand basilicum, 4 eetlepels olijfolie, 5 eetlepels parmezaanse kaas, 20gr pijnboompitten in een blender)
Eventueek bruine rijst of volkorenpasta om hierbij op te dienen.

Verwarm de oven voor op grillstand. 200graden.

Snijd de aubergine in schrijfjes van een halve centimeter en verdeel deze over een ovenschotel.
Giet er een beetje olijfolie over en kruid goed af met grof zout. Het zout zal het vocht opnemen van de aubergine.

Zet deze voor een kwartiertje in de oven.

Snijd de kipfilets doormidden, smeer de pesto ertussen uit en leg een paar schijfjes tomaat hiertussen.
Eventueel nog wat basilicumblaadjes mee tussen de kipfilet. Bak deze aan in de pan in olijfolie, voor een goed resultaat, gebruik een antikleefpan.

Dresseer het bord met tomaat , aubergine en verkruimel de fetakaas over de aubergines.
Kook eventueel nog rijst of pasta om bij dit gerecht te presenteren, maar dit hoeft niet.
De kip zal heerlijk mals blijven door de pesto in het midden.


Smakelijk!
Leef gezond, maar geniet vooral!

Reacties

Populaire posts