Coquilles met beuling.

Een winters gerechtje met coquilles, dat gaan we vandaag maken.
Zoals altijd makkelijk en snel natuurlijk.
Wij drukke, zelfstandige vrouwen die de heldinnen van de dag moeten zijn, kunnen maar best lekkere gerechtjes in een mum van tijd in elkaar flansen.

Wat hebben we nodig voor ons simpel voorgerechtje? (2pers.)
6 coquilles / sint-jakobsnootjes
1 witte pens
1 appel
50cl rode porto
Verse bieslook
Truffelolie
Zout
Peper
Olijfolie

Leg de verse coquilles uit de koelkast en besprenkel deze met truffelolie en kruid goed af met zout en peper.

Snijd de witte pens in plakjes van 2 cm. Bak deze aan in een hetenpan met olie, vanaf deze kleur krijgen doen we er onze appelblokjes (zonder schil ) bij en blussen we dit met de rode porto. Laat dit even inkoken.

Ondertussen bakken we de coquilles, belangrijk is dat de pan heet is en we gebruiken weer olijfolie.
Een tip die ik heb gekregen: als de coquilles 2cm dik is, moet deze 2min bakken. Elke kant een minuut dus. 
Belangrijk is om de coquille zeker niet te lang te bakken, zonde van het product.

Dresseer op het bord, werk af met bieslook.


Simpeler als dit kunnen we het niet maken.

Perfect heldinnengerechtje!

Smakelijk.

Reacties

Populaire posts