Enjoy the weekend!

Waar beter inspiratie op te doen als op de markt?!
De vreemdelingenmarkt in Antwerpen op zaterdag biedt dan meer dan onze normale producten die we bij de supermarkt vinden.

We starten hier met een aperitiefje voor we onze zoektocht naar nieuwigheden beginnen.
Oesters en champagne, perfecte combinatie.



Behalve exotisch fruit , kan je hier ook speciale kruiden, vlees , vis en zelfs pasta verkrijgen.
Er is een kraampje dat noemt ''De Pastaman'' en is een geweldige oplossing als je zelf geen uren bezig wilt zijn met verse pasta maken.



Natuurlijk kies ik producten die we niet elke dag op de tafel zien staan, de inktvispasta. Deze wordt zwart gekleurd door middel van de inkt van inktvis. Dit geeft niet veel smaak af maar ziet er wel heel anders uit. Deze pasta is dan ook perfect te combineren met vis. Ideaal om bijvoorbeeld tagliatelle ai vongole van te maken.


Wat hebben we nodig ? (2pers.)
500gr venusschelpen / vongole
500 gr inktvispasta
6 kleine tomaatjes
2 teentjes look
200 cl  droge witte wijn (rest van de fles drink je maar tijdens het koken, dit stimuleert creativiteit)
Olijfolie
Zout
Peper
Takjes verse peterselie

Spoel de venusschelpjes grondig in koud water.

Kook de pasta in water met zout voor 4min.
De tomaatjes gaan met wat olijfolie in de oven op 200°c voor 15min.
De venusschelpjes gaan we wokken, zo houden deze meer smaak.
Laat de pan goed warm worden en doe de versnipperde look en een goede scheut olijfolie in de pan. Gebruik een pan met deksel om smaak en geur in de pan te houden.
Na twee minuutjes doe je er de venusschelpjes bij. Laat dit heel kort sudderen en blus met de witte wijn.


Voeg er nog wat verse peterselie en kruiden aan toe. Als de schelpjes open zijn is dit klaar.
Dresseer het bordje en klaar!



Heel makkelijk, heel snel en superlekker!
De zwarte pasta geeft ook ineens een leuk gespreksonderwerp.

Smakelijk, en vergeet niet te checken of er peterselie tussen je tanden zit!

Reacties

Populaire posts