Perfect vlees garen.

Hoe komt het dat we op restaurant altijd zo'n perfect gegaard vlees krijgen aangeboden en als we dit zelf thuis proberen dit toch net niet is wat we willen hebben?
Wel , niet alleen omdat die chefs jaren geoefend hebben. Maar omdat zij ook de juiste apparaten hebben. Een sous-vide bijvoorbeeld. Een sous-vide is een apparaat dat water op een exacte temperatuur gaat verwarmen en waar we onze groenten, vis of vlees vacuum in gaan bereiden.
Waarom doen we dit zo?
Omdat we zo het vocht , de smaak en de vitamines gaan behouden.
Op deze manier kunnen we dus ook perfect het vlees of de vis garen zoals we willen.


Om toch te bewijzen dat dit degelijk een verschil maakt heb ik dan ook de test gedaan met varkenshaasje.

Een simpel gerechtje waarbij alles om de bereiding van het vlees draait.

We hebben voor dit gerecht dus twee apparaten nodig.
Een goed vacuumtoestel (bij voorkeur Foodsaver) en een sous-vide apparaat (espressions).

Wat hebben we nodig (4pers.)
2 varkenshaasjes
1 courgette
1 wortel
Paar takjes rozemarijn
4 teentjes look
Olijfolie
Peper
Zout 
Tijm

We beginnen met de varkenshaasjes te marineren en te vacumeren.
Door het vacumeren gaan de smaken goed in het vlees dringen.
Hoe marineren we het vlees? We smeren het haasje in met olijfolie, kruiden met peper, zout en tijm. De rozemarijn en geplette teentjes look steken we mee in het zakje met vlees dat we vacumeren.


We doen het vlees in de sous-vide voor een uur op 57°c.

De courgette en wortel snijden we flinterdun en vacumeren we ook apart met wat peper en zout.
Deze gaan achteraf in de sous-vide voor 20min op 85°C.


Het vlees dat in de sous-vide is gegaan , bakken we nog kort aan in de pan voor een mooi kleurtje te krijgen.

Hieronder zie het vlees dat we sous-vide hebben klaargemaakt en het vlees dat we gewoon hebben aangebakken.



De test laat dan ook duidelijk zien dat ons sous-vide vlees van binnen ook mooi mee gegaard is en nog steeds mals en sappig is!


Ik ben overtuigd! Mijn vlees zal vanaf nu steeds met de sous-vide klaar worden gemaakt. Door het vacumeren was de kruidensmaak ook veel intenser.

Bordjes mooi dresseren en we hebben weer een makkelijk klassegerechtje op de tafel!


Smakelijk!

Reacties

Populaire posts