Why juice?

I'll have to admit, I've became a juice addict!
Waarom? Het is supermakkelijk om uit een glas een dosis vitaminen te halen. Het is voor mij een maaltijd in een glas en ik kan het meenemen in een meeneembeker en dit zo in mijn auto opdrinken zodat ik geen tijd verspil aan een heel ontbijt. Bovenal is het ook nog eens heel lekker en, ik moet het eerlijk toegeven, toch ook wel heel trendy. Verder kan je je bijna bedorven groente en fruit ook steeds door de juicer gooien, zo gaan we toch minder verspillen.

Met deze blog wil ik eigenlijk laten zien dat elk fruit en groente zijn doel heeft. Daarom is het leuk om te varieren en te experimenteren met je juicer, sapcentrifuge, blender of pers.

Ik heb een Novis Vitajuicer, deze kan zowel centrifugeren als persen, als smoothies maken en is heel makkelijk te reinigen.


In een van mijn vorige blogs hebben jullie kunnen zien dat Pieter Loridon, de man die voor gezondheid staat, dit ook wel een leuk apparaat vindt.Ok let's talk recepies now!

Vitamine c en een heleboel ijzer!

2 zure appels ( granny smith)
1 groot hand vol spinazie
Halve limoen

Spinazie bevat ijzer, vele van ons hebben hiervan een tekort. Je kan spinazie koken en lekker bij zalm eten maar door spinazie te koken gaan veel vitamines verloren. Duw dit dus gewoon in je sapcentrifuge. De vitamine c uit de appel en limoen zorgen ervoor dat het ijzer in een hogere waarde in je lichaam toekomt. Mix dus altijd ijzer met vitamine c.

The detox

2 stengels bleekselder
1 halve komkommer
2 appels
Bosje munt

De bleekselder reinigt de darmen en de komkommer geeft een vitaliserend effect. Munt geeft een frisse smaak en opent de luchtwegen. Appels, vitamine c again , en een lekkere smaak!

The fatfighter

2 pompelmoezen
1 halve ananas
1 limoen

Pompelmoezen en ananas zijn echte vetverbranders. Ananas drijft ook nog eens vocht af.
Voor een minder bittere smaak, pers de limoen en pompelmoezen en doe de ananas in de centrifuge.Ginger is an everythingfixer

3cm gember
2 appels
2 wortels

Gebruik bij zoveel mogelijk juices gember. Gember zorgt ervoor dat de vitamines sneller worden opgenomen. Gember zorgt ook voor een goede bloeddoorstroming, werkt tegen misselijkheid, hoofdpijn en ontstekingen! Wortels bevatten caroteen en caroteen zorgt voor je bruin tintje oldat dit het pigment in je huid verhoogt. Voor de zomer dus veel wortelsapjes drinken!Appelsientje!

3 appelsienen
1 citroen

Appelsienen zijn echte maagvullers! En bevatten heel vitamine c, de vezels zorgen ook voor een goede darmwerking! Alles persen zodat het lekker zoet en niet bitter smaakt.


Lekker zomers.

Probeer seizoensproducten te gebruiken, dit is niet enkel goedkoper, dan zijn de producten ook op hun best. Deze zomer hebben we terug aardbeitjes dus geniet er dan maar van!

1 bakje aardbeien
1 kiwi 
2 appels

Aarbeien zijn niet alleen lekker, ze zijn ook een hele goed anti-oxidant. Al het rood fruit en groente is ook verwerend tegen kanker. Think red!Ik gebruik dus meestal de centrifuge, maar als je liever dikke smoothies hebt, gebruik dan een blender!

Hierbij gaf ik dus enkele tips van mijn juices, toch kan je alles mixen wat je zelf lekker vindt en daarom is juicen zo leuk. Laat dit dus een inspiratie zijn en zeker geen handleiding!


Have fun!

Reacties

Populaire posts