Zalige zalm.

Zalm is een vette vis die supergezond is.
Toch niet makkelijk om nieuwe recepten te vinden en elke week een zalmpje op dat bord te toveren.

Well you know what I like, simple,easy and yummie!

Wat hebben we nodig? (2pers)

1 zalmhaasje
20 groene asperges
1 citroen
4 bladerdeegfeuilles
2 eitjes
Peper
Zout
Olijfolie
Beetje parmezaanse kaas


Snijd het zalmhaasje in twee en marineer dit met citroensap, olijfolie en kruid af met peper en zout.
Leg in een (beboterde of ingeoliede) ovenschotel 2 bladerdeegjes en leg daarop de stukjes zalm. Pak dan de zalm in met de andere bladerdeegfeuilles zodat dit twee kleine pakjes worden.

Dit gaat in de oven voor 40minuten op 180°c.

We koken de asperges voor 7minuten en bakken deze dan even kort aan in de pan.
Afkruiden met peper en zout en een beetje parmezaan erover zodat dit smelt op de kortgebakken asperges.

Pocheer twee eitjes. Nog nooit gedaan? Doe elk eitje (dus breek het eitje boven een kommetje waar vershoudfolie inligt) apart in vershoudfolie en kook dit 4minuten. Zo loopt het nooit fout!

Dresseer het bord. Eerst de asperges, daarop het bladerdeegtaartje met zalm, daarbovenop je gepocheerd eitje!

Smakelijk!


Reacties

Populaire posts