Homemade chips.

Snacken staat bij de meeste in het ongezonde woordenboekje.
Toch hoeft snacken niet altijd ongezond te zijn. We weten allemaal dat een wortel ook een snack kan zijn, maar diep vanbinnen denken we toch liever aan chocolade of een zakje chips bij het woord snacken.

Dus ik ga voor de eerste keer zelf (proberen) chips te maken.

Wat hebben we nodig?

1 zoete aardappel
1 pastinaak
2 bananen
30 gram kokosschilfers
1 citroen
Olijfolie
Peper 
Zout( grof zout)Je kan kiezen of je de zoete aardappel eerst schilt, ik heb het niet gedaan. Spoel de pastinaak en de aardappak goed af en snijd in superdunne schijfjes van ongeveer 10mm dikte. Degene die nu een mandoline of een goede foodprocessor hebben zijn lucky bastards! Ik heb het met een scherp mesje moeten stellen.

Ik heb dan wel een voedseldroger waar ik ze mooi op kan leggen, beetje olijfolie erover en peper en zout. En hierin kan ik de chips veilig laten drogen voor een aantal uren.


De chips heb ik laten drogen voor 10u op 65°c en ze waren net iets te knapperig. Voor degene die geen voedseldroger hebben, dit kan je ook in de oven doen op lage temperatuur voor een aantal uur.
Hoe het zelf goed in de gaten want ik heb nog niet de perfecte tijd kunnen vinden voor de perfecte chips. Let me know if you do!

De banaantjes snijd je in plakjes van 1cm en bevochtig deze met citroensap en kokosschilfers. Deze droog je ongeveer 6uur op 65°c.

De perfecte snack.
Best lekker allemaal, maar net iets te knapperig. Ik moet dus blijven oefenen.


De voedseldroger die ik heb is van het merk Espressions en kan je voor €79 bij de meeste kookwinkels verkrijgen.

Veel plezier met je zelfgemaakte chips!


Reacties

Populaire posts