Hot Curry.



In Wijnegem heb ik mijn vaste Aziatische winkel.
Deze winkel geeft mij altijd de inspiratie om nieuwe dingen te proberen en te zoeken naar nieuwe producten in de keuken.
Een van mijn favoriete gerechten is een curry.
Hier kan je heel creatief in zijn en op vele manieren kan je dus een curry klaarmaken.

Ook heb ik stoommandjes kunnen vinden voor een spotprijs en die wil ik dus ook eens uittesten.

Als hapje heb ik gekozen voor gyoza's, deze kan je zelf maken. Maar ik had een luie bui en heb ze gewoon al klaargemaakt in de Aziatsiche winkel gekocht. Dit kan je vergelijken met dumplings.
We stomen ze 20minuutjes in ons nieuw stoommandje.
Je brengt dus water aan de kook en zet het mandje hierboven op.
Omdat ik werk met verse rijst voor het hoofdgerecht, laat ik de rijst ineens al koken voor 20minuten en zo hebben we twee vliegen in een klap. Was wel eerst grondig de basmatirijst voor je hem kookt.


Na 20minuutjes zijn de gyoza's klaar en kunnen we deze als hapje op tafel zetten. Je kan deze vullen met groenten, maar ook met vis of kip.

 
Ik serveer er chilli-looksaus en zoetzure saus bij met pepertjes en lente uitjes.

Voor onze curry hebben we nodig: (2pers)

2kipfilets
Rode currypasta
500ml kokosmelk
6kleine pepertjes
10cl vissaus
1 gember
1 citroengrastakje
3 lente uitjes
1 limoen
1 teentje look
Komijn
Gember
1 pakje babymais
100gr eiernoedels
100 gr basmatirijst
Olijfolie of kokosolie


Kokosolie is supergezond en smaak je eigenlijk niet in het gerecht.
Dit is perfect als je op lijn let en is ook heel goed voor de huid.

Zet al koken water op voor de noedels en de rijst. De rijst dien je goed te spoelen, laten weken in water voor 10min en dan 10min koken. De noedels kook je gewoon 7min.

Verhit de wokpan en voeg de 2 eetlepels olijfolie toe. Snijd de kipfilet in blokjes en doe deze in de wokpan. Snijd het teentje look in vrij grove stukken en voeg toe aan de kip. Kruid dit al goed af met komijn,gember en visolie. Als de kip wat kleur heeft dan voeg je de kokosmelk toe. Deze kookt nog wat verder en zo zal de kip ook volledig gaar worden. De babymais snijd je ook in stukken en doe je erbij.Nu wordt het spannend. Voeg 1 kleine eetlepel rode curry toe. Afhankelijk van welke curry zal dit pikant worden. Proef zo zelf hoe je het graag hebt en voeg indien nodig steeds een beetje meer toe. Kneus de citroengrastak en voeg deze toe aan de curry voor smaak, eet dit niet op. Rasp een goed stuk gember en voeg dit toe. Als je het graag heel spicy hebt kan je ook nog de kleine pepertjes erbij voegen.

Werk alles af met limoenschijfjes, lente uitjes en pepertjes.
Superlekker en pikant is goed voor de spijsvertering.






Vergeet zeker niet met stokjes te eten!

Reacties

Populaire posts