Chocolademousse.

Desserten, het blijft iets waar ik niet te gek op ben om klaar te maken. 
Al dat afwegen is niks voor mij en meestal kruipt er heel wat tijd in dessertjes maken.
Maar af en toe, voor speciale gelegenheden, haal ik toch mijn dessertskills uit de kast.

Chocolademousse is iets dat bijna iedereen lust, heel goedkoop en eigenlijk wel makkelijk klaar te maken. Belangrijk is wel dat je een goede handmixer of keukenrobot hebt. Een sterke man kan dit werk ook doen maar die zijn nergens te bespeuren :D. Misschien dat we er met deze dessert wel eentje kunnen verleiden. 



Hoe maken we deze verleidelijke chocolademousse?
We hebben nodig: (6pers. Royale porties)

6 eieren
100gr suiker
200gr pure chocolade
250ml room
Rode vruchten om af te werken

Smelt de chocolade au bain marie op een lage temperatuur. Goed blijven roeren zodat deze niet aanbrandt. Klop de eieren op met de suiker tot deze creme van kleur is. Voeg de chocolade bij dit creme mengsel en roer dit voorzichtig met een spatel onder elkaar.
Klop de eiwitten op tot dit een stijf schuim is, je moet de opgeklopte eiwitten ondersteboven kunnen houden en het mag er niet uitlopen, dan weet je dat het goed is. Meng dit heel voorzichtig met de spatel terug onder het mengsel. Klop nu de room nog op en voeg dit ook toe.
Doe dit alles in mooie potjes en laat 2uur opstijven in de koelkast.

Werk af met rode vruchtjes en je hebt je simpel dessertje op tafel getoverd.
Mijn twee kleine nichtjes waren alvast gek op deze chocolademousse!



Reacties

Populaire posts