Mijn uitdaging.

Paling in het groen... Ik krijg de rillingen van dit gerecht.
Al van dat ik kind was vond ik dit zo'n griezilig gerechtje. Alsof het nog niet erg genoeg was dat die paling glibberig en slijmerig was, werd dit ook nog is opgediend in een groene snotsaus.

Dus mijn uitdaging was om van deze klassieker (waar ik enorm vies van ben) een topgerechtje te maken. Ik daag mezelf nu eenmaal graag uit, en als ik op iets een Dominique-stempel kan drukken dan zal ik dat ook zeker doen.

We gaan dus een variant maken op paling in het groen.
Wij maken makreel in het groen met een crumble van hazelnoot. Alleen de naam klinkt al een pak beter! We maken dit ook niet als hoofdgerecht, maar als hapje.

Wat hebben we nodig? (6pers)

500gr spinazie
250gr kervel
250 gr platte peterselie
Takjes dille
300 gr gerookte makreel
1 potje zure room
Beetje olijfolie
Nootmuskaat
Peper
Zout

Stoom de kervel,spinazie, platte peterselie voor 10minuutjes. Ik doe dit met mijn Supercook , maar als je dit niet hebt moet je maar innovatief zijn met een zeef en een pot kokend water. Stomen zorgt niet enkel voor het behouden van smaak en vitamines, ook krijg je hier een mooiere groene kleur mee.Voeg er al een beetje olijfolie en nootmuskaat aan toe. 


Blend erna alles met een halve pot zure room zodat dit een soort van zalfje wordt.
Kruid af met peper en zout.

De hazelnootjes kunnen we crushen in een goede blender maar als je dit niet hebt kan je de noten ook in een zak doen en kapot slagen met een pollepel. Of als je gefrustreerd bent dan hoef je de blender ook niet te gerbuken :D.

Leg de gerookte makreel op de zalf, doe er een toefje zure room bij en werk af met de crumble van hazelnoot, wat dille en peterselie.

Tip: vind je zure room niet zo lekker, kan je ook melk opschuimen en dit erbij doen.


Lekkere en originele hapjes!

Veeeeel beter als paling in het groen.

Reacties

Populaire posts