Moelleux van chocolade met veeeeeel rood fruit.

Tussen al die gezonde gerechtjes door mogen we ook eens zondigen.
Het lijkt soms of ik een of andere gezondheidsgoeroe ben als je naar mijn blog kijkt, maar ik heb echt wel een balans tussen zondigen en gezond eten gevonden. My hips don't lie about this :D'

Dus als we zondigen, doen we het ook goed!
Bij deze maken we nog eens een dessertje.
Ik maak echt niet graag desserrtjes, te veel precisiewerk...
Maar het restultaat mocht er zijn.

Wat hebben we nodig voor onze moelleux met frambozencoulis en rood fruit? (4pers)

-200gr donkere Belgische chocolade
- 4 eieren
-110 gr boter
- 50 gr patisseriebloem
- 120 gr suiker
- zout
- bakje frambozen
- bakje aardbeien
- bakje rode bessen

- spuitzak
- bakvormpjes voor de moelleux
- blender

Begin met het smelten van de chocolade en de boter, doe dit op een zacht vuurtje.
Dip alle aardbeien in de gesmolten chocolade en leg deze in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden. De rest van de gesmolten chocolade houden we nog even warm en lopend op het vuur voor de moelleux. Meng nu twee volledige eieren en twee dooiers met 100 gr suiker, klop dit goed op met een garde of keukenmixer. Zeef de bloem erbovenop en blijf kloppen tot je een glad , klontervrij beslag hebt. Schenk de gesmolten chocolade bij dit beslag en doe er een klein beetje zout bij. Giet hierna het mengsel in een spuitzak en laat het een paar uur opstijven in de koelkast.

Ondertussen maken we de frambozencoulis. Hiervoor doe je frambozen in de blender en zeef je deze erna. Dit kan ook in de koelkast tot later.

Verwarm de oven voor op 210°c.
Wrijf de binnenkant van je bakplaat in met boter of gebruik van die papieren / siliconen vormpjes.
Snijd de top van de spuitzak af en spuit het beslag in de vormpjes. Vul het vormpje maar voor 2/3 met het beslag.
Bak dit voor 9minuutjes in de oven.

Ondertussen warmen we onze frambozencoulis op, voeg er 20gr suiker aan toe en laat dit even opwarmen op een laag vuurtje.

Neem de moelleux uit de oven en zet deze op het bord, voorzichtig met hem uit de vorm te halen!
Werk af met het rood fruit, de coulis en de aarbeien met chocolade.


Chocolade en rood fruit.... Zaaaaaalig!

But once on the lips, forever on the hips :D

Smakelijk!



Reacties

Populaire posts