Salmon is my thing.

Zalm, het blijft een visje waar we zoveel kanten mee op kunnen.
Ik weet dat de blog al volstaat met zalmgerechtjes, maar ik vind het zo lekker en leuk om mee te werken.
Vandaag maak ik een fris voorgerechtje dat lekker luchtig is zodat we erna nog voor een stevig hoofdgerecht kunnen gaan. 

Wat hebben we nodig? (2. Pers)

1 prei
1 grannysmith appel
250gr verse zalm ( niet gerookt, echt zalmhaasje)
4 lepels witte yoghurt
2 sneetjes wit brood
Beetje boter
Dille
Bieslook
Peper 
Zout
1 limoen
Olijfolie

Snij met een rond vormpje ( als je dit niet hebt, gebruik een glas) een stuk brood uit. Smeer hier een dun laagje brood op en bak dit snel aan in een hete pan op beide kanten. Zo krijg je een brioche, dit is de basis van ons torentje. Snijd de zalm in zeer fijne stukjes. De grannysmith appels schillen we en snijden we even fijn als de zalm. De zalm en de appel mengen we met de yoghurt, gehakte dille en bieslook en de kruiden.
Rasp er een beetje limoenzeste bij voor een frisse toets. Probeer dit mooi op een torentje op de brioche te krijgen ( doe dit net voor je serveert anders wordt de brioche week). Kruid af met peper en zout en nog een beetje limoensap.

De prei snijden we in soort van dunne frietjes. De pan op het vuur maken we superheet en doen we 3 eetlepels olijfolie in, hier ''frituren'' we onze preifrietjes in tot ze knapperig zijn. Duurt maar enkele minuten.

Mooi serveren en we hebben weer een supersnel voorgerechtje.


Smakelijk!

Reacties

Populaire posts