Tajine.

Onlangs heb ik de tajine van Le Creuset gekocht. Supertrots ben ik!
Hier heb ik even voor moeten sparen want goedkoop is hij niet, maar in de keuken kies ik altijd voor kwaliteitsvolle spullen die lang meegaan. Blij als een klein kind met speelgoed, ben ik dus met potten , pannen , spatels, bordjes... Noem maar op.

Zo'n tajine is superhandig, je gooit er alles in en laat het op een laag vuurtje garen. Niet enkel is dit een originele presentatie, ook de werking van de tajine zorgt voor mals vlees en het behouden van alle smaken.

Ik ga dus een tajine maken met pompoen en kikkererwten. Deze tajine is zonder al te veel vet en dus zeker niet slecht voor de lijn maar toch heel vullend.


Wat hebben we nodig? 4-6pers.

500gr mager rundsvlees (je kan het ook vegetarisch maken,laat je het vlees gewoon weg)
1 flespompoen
50 gr kikkererwten
150 gr couscous
1 paprika
1 potje tomatenpuree
1 rode ui
2 teentjes look
3 eetlepels kokosolie
1 eetlepel ras el hanout
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel lookpoeder
1 eetlepel sesamzaadjes
4 takjes koriander


Begin met het rundsvlees fijn te snijden. Zet de tajine op een laag vuur en doe de kokosolie erin.
Laat het vlees even kleuren in de kokosolie. Pers de look door een lookperser en voeg deze toe bij het vlees. Voeg nu de tomatenpuree toe. Snijd de pompoen in gelijke stukken (dit is wel eerder een mannenwerkje). Snijd de paprika in even grote stukken en voeg alles toe bij de tajine. De ui snijden we in ringen en doen we er ook bij. Voeg nu nog alle kruiden en de kikkererwten toe. Doe al 200ml later hierover en laat zachtjes sudderen voor twee uur. Dit mag zeker niet koken. Na twee uur voegen de couscous toe en doen we hier nog een 100ml water bij. Wacht even tot de couscous uitzet en als het er droog uitziet blijf dan rustig water toevoegen.

Werk uiteindelijk af met nog wat koriander en sesamzaadjes.

Dit gerecht is ideaal als er veel mensen komen eten en je wilt het jezelf makkelijk en goedkoop maken.
Toch is dit lekker, gezond en heel origineel om op tafel te zetten.
Je kan er ook een Arabische nacht van maken met veel kussens, kaarsjes en zoete muntthee achteraf
.


Vergeet vooral niet te genieten van dit gerechtje!

Smakelijk.

Reacties

Populaire posts