Tapas!



Huiselijk, dat ben ik echt wel. Ik kook niet enkel graag, maar ik heb het thuis ook graag gezellig. Interieur is dus iets waar ik zeker belang aan hecht. Het is op de moment ook een echte trend om van houten palletten meubels te maken. Dus ik heb een pallet te pakken gekregen en ik wou er een salontafel van maken.

Ik heb vrienden van mij kunnen verleiden om dit te doen want zelf ben ik niet de handigste. 
In ruil voor dit klusje ging ik een tapasavondje plannen. 

En zo gezegd, zo gedaan. Hannelore (mijn roomie) en ik hebben nu een salontafel van een pallet, supermooi en origineel. ( als iemand palletvragen heeft , stuur me dan een mailtje :D).

In de plaats hebben de jongens dus lekkere tapas gekregen. En het viel erg in de smaak!
Dus bij deze zet ik er alle gerechtjes van de tapasavond op!

We beginnen met Gamba's.

We hebben nodig:

10 tijgergarnalen/gamba's
1 rode ui
10 groene olijven
3 teentjes look
1 citroen
5 kerstomaatjes
Olijfolie
Peper 
Zout

Snijd alle groenten in grove stukken en doe dit in een ovenschotel. Verdeel de gamba's er mooi bij en giet er goed wat olijolie op uit. Zet dit in de oven voor een half uurtje op 150°c. Serveer hier brood bij.



Gevulde paprika's.

We hebben nodig:

2 grote zoete pepers/paprika's
250gr kippengehakt
2 lente uitjes
1 rode ui
Peper 
Zout
Chillikruiden
Verse basilicum
Olijfolie

Meng het kippengehakt met de verse basilicum,peper, zout en wat chillikruiden.
Snijd het hoofdje van de paprika en haal voorzichtig met een mes het binnenste eruit.
Vul deze op met het gehakt en doe deze in een ovenschotelmet olijfolie. Doe dit in de oven voor een uurtje op 160°c.
Werk af met versnipperde rode ui, lente-uitjes en basilicum.




Bruschetta

We hebben nodig:
8 kleine tomaatjes 
2 teentjes look
1 rode ui
Verse basilicum
Olijfolie
Peper
Zout
Ciabattabrood

Snijd de tomaatjes,look,ui en verse basilicum fijn. Meng dit met 4 eetlepels olijfolie en peper en zout.

Doe dit op de broodjes en steek deze voor 4minuten in de oven op 180°c.
Presenteer op een snijplankje voor een leuke toets.




Balletjes in tomatensaus uit de tajine.

We hebben nodig:

300gr kippengehakt
5 grote tomaten
4 teentjes look
Verse basilicum 
Verse tijm
Verse oregano
Verse peterselie.
1 rode ui
Ras el hanout
Peper zout
Olijfolie

Verhit de tajine een beetje voor op een laag vuur. Doe olijfolie in de pan en doe de rode ui erin in grove stukken. Rol het gehakt op tot grote ballen en kruid deze al wat af. Doe deze bij in de tajine. Doe de tomaten, teentjes look en alle verse kruiden in de blender tot dit een saus is en voeg deze
 toe aan de tajine. Werkt af met ras el hanout en nog wat verse kruiden. Dit mag anderhalf uurtje rustig sudderen.





Salade met Spaanse ham.

We hebben nodig:

1 pakje rucola
5 tomaatjes
1 rode ui
Lente uitjes
300gr Spaanse ham
Olijfolie
Peper
Zout

Snijd de tomaatjes, ui en lente uitjes. Meng dit onder elkaar met een beetje olijfolie. Werk af met rucola,Spaanse ham, peper en zout.





Een hapje van gerookte zalm (niet zo Spaans maar wel lekker)

We hebben nodig:

100gr gerookte zalm
1 limoen
Versnipperde rode ui
1 Mango
50gr yoghurt
Peper
Zout
Bieslook
Lente ui

Doe mango, yoghurt,peper en zout in de blender. Doe dit erna in een spuitzakje of een oude ketchupfles ofzoiets.

Snijd de zalm fijn en voeg de uit, bieslook, lente ui toe. Werk af met een limoentje,peper, zout en onze mangodressing.

Superfris tussen alle lookgerechtjes door.



Op zich zijn dit allemaal heel simpele gerechtjes met vaak dezelfde ingredienten.
Dit kan allemaal op een uurtje klaar zijn en met zoveel veschillende gerechtjes bied je een losse en gezellige sfeer aan tafel. Dit is ook zeker een goede tip als er vreemde mensen komen waarvan je niet weet wat ze wel en niet lusten.

Laat het alvast smaken!






Reacties

Populaire posts