Wicked Tuna.

Tonijn is een vissoort die met de moment zeldzamer wordt.
Daarom moeten we er nu nog van profiteren want binnen 10 jaar zal dit een dure en zeldzame delicatesse zijn.
Tonijn uit blik is iets dat ik liever aan mijn katten geef, maar verse tonijn vind ik het neusje van de zalm.
( ben in een grappige bui vandaag :D )

Tonijn is heel gezond en lekker. Maar toch vinden veel mensen dit iets moeilijk om klaar te maken.
Wel, ik ga tonen dat dit helemaal niet moeilijk is en je op 15minuten een heel origineel gerecht op tafel kan zetten. Weet wel dat dit geen goedkoop product is om mee te werken.

Carpaccio van tonijn

Wat hebben we nodig? ( 4 personen)
2 verse tonijnsteaks 
1 tube wasabi (vind je bij de Aziatische afdeling)
1 handje vol sesamzaadjes
1handje vol maanzaadjes
3 eetlepels mayonaise
Sesamolie
4 takjes koriander
2 limoenen
4 lente uitjes

Leg de tonijnsteaks een half uurtje in de vriezer. Dit is niet enkel om het lekker fris op te dienen, zo kan je deze ook fijner snijden.
Maak ondertussen de wasabimayonaise. Dit doe je op smaak, je kan kiezen voor mild of pikant op deze manier. Ik ga voor pikant omdat je er maar een paar drupjes bij serveert. Je mengt 3 eetlepels mayonaise met sap van een halve limoen, peper en wat dropjes wasabi. Hoe meer wasabi je gebruikt, des te pikanter natuurlijk.
Haal de tonijnsteaks uit de vriezer, gebruik een scherp fileermes en snijdt de tonijnsteaks in heel dunne plakjes. Leg deze mooi verdeeld op de bordjes en begin met dresseren. Paar dropjes wasabimayonaise, sesamzaadjes , maanzaadjes en paar drupjes sesamolie op de tonijn. Werk af met bladjes koriander, lente uitjes ( fijngesneden) en besprenkel met limoensap.
Dit gerechtje kan je op voorhand maken en bewaren in de koelkast tot de gasten er zijn.Dit is perfect op warme dagen en je gaat er iedereen mee verbazen!

Enjoy!

Reacties

Populaire posts