Komcocktail.

Mijn roomie en ik vertrekken morgenvroeg naar Spanje.
Gisteren zijn we dus nog snel gaan shoppen in Antwerpen voor de laatste spulletjes zoals zonnebrillen, slippers,bikini's.... Noem maar op.
We zoeken dan ook altijd de gezelligste terrasjes uit om te bekomen van al die cardioshopping.

Abol, daar zijn we terecht gekomen. Een klein schattig zaakje met een kaart vol lekkernijen.
De komkommercocktail die ik besteld had was zo lekker dat ik het recept heb gevraagd.

Wat hebben we nodig voor deze komcocktail na te maken?

Een kwart komkommer
Een stukje gember
Een bosje munt
100 gr suiker
1 flesje bruiswater
Ijsblokjes

Maak eerst zelf suikersiroop van de suiker. Dit doe je door 200ml met 100gr suiker even te laten koken, goed blijven roeren. Deze siroop is zonder bewaarmiddelen en kan je ongeveer een weekje bijhouden om ook voor andere cocktails te gebruiken.

Doe dan een bodempje van deze siroop in je glas, voeg stukjes komkommer,gember en munt toe en giet het flesje bruiswater erbij. Doe er goed wat ijsblokjes bij warme dagen!

Ik had alvast direct terug energie en het was superlekker!



Voila, laatste receptje voor ik in Spanje zit.

Adios Amigos!!!

Reacties

Populaire posts