Simple salad.

Mijn vakantie in Spanje heeft niet veel goeds gedaan aan mijn zomerfiguurtje. 
Ik heb het gevoel dat ik als het dubbele ben teruggekomen. Tijd om terug wat te gaan opletten dus. Ik noem het opletten, want van het woord 'dieet' ga ik instant snacken en snoepen.

Ik maak dus een lekker ( not so boring ) slaatje, dat zowel als lunch als als avondeten kan gezien worden. 'S avonds eet ik er wel wat brood bij. 

Wat hebben we nodig? (2pers)
1 pakje fetakaas
1 pak jonge sla met rucola
1 tomaat
1 advocado
1 blikje tuinbonen (mag ook uit de vriezer)
1 rode ui
2 lente uitjes/pijpajuintjes
Peper 
Zout
Sesamolie

Snijd de fetakaas en de advocado in blokjes van 1 op 1 cm ongeveer. De rode ui en de lente uitjes mogen fijn gesneden worden. Meng dit al onder elkaar. Voeg schijfje tomaat, tuinbonen en de sla toe. Meng dit goed met twee lepels sesamolie en kruid af met peper en zout.

Simpel.
Maar waarom is dit slaatje niet enkel lekker maar ook gezond?

De advocado bevat kalium, vitamine b en veel omega 3 vetten. Dit is dus heel goed voor de huid. Ook voor de spijsvertering is dit gunstig.
Tuinbonen zijn dan weer een soort van anti-depressiva.
Tenslotte is sesamolie niet alleen goed om een goede spijsvertering te hebben, deze bevat vitamine b, calcium, ijzer ,magnesium en kalk. Je kan ook een massage uitvoeren met deze heilzame olie, dit zou de huid goed hydrateren en helpt zo bij vroegtijdige veroudering. Dus voor degene die wat sesamolie te veel hebben, have fun.

Klein lesje in vitamines en mineralen :D


De fetakaas en de bonen zullen er alvast voor zorgen dat je een voldaan gevoel hebt.

Smakelijk. 
En voor al de vrouwen die opletten en niet dieten, you go girls!


Reacties

Populaire posts