Quinoa en Coquilles

Even de een moeilijke mengeling van woorden maken : Quinoa met Coquilles. Zeg dit maar eens 5 keer snel achter elkaar...

Quinoa, tegenwoordig een echte hype. In elke supermarkt vind ik er momenteel 5 verschillende smaken van en elke fitnessgoeroe is er gek van. What's all the fuzz about?
Wel ik ben is gaan opzoeken wat hier nu zo speciaal aan is.
Quinoa bevat alle essentiële aminozuren en is rijk aan vitamine b2, E , ijzer, koper en magnesium. Ook bevat dit product veel eiwitten. Dit is heel goed voor de vegetariers onder ons. Zij kunnen hun eiwitten dus uit de quinoa gaan halen in plaats van uit vlees.

Ik daarintegen eet wel graag vlees en vis , dus ik ga er een lekkere coquille bij klaarmaken.

Wat hebben we nodig?

200gr quinoa
8 coquilles
Lente uitjes
1 pakje diepvieserwtjes
1 pakje diepvriesboontjes
1 halve flespompoen
2 wortels
1 ui
1 teentje look
30 gr boter
1 pakje lightroom
1 pakje radijsscheutjes
Sesamolie
Peper
Zout


Eerst en vooral beginnen we met de quinoa te wassen en te koken. Voor elke kopje quinoa, 2 kopjes water. Dit koken we 13 minuten met wat zout.

Dan beginnen we aan de pompoenzalf voor bij het gerecht. Stoof wat ui en look aan. Voeg de pompoen en wortel toe in gelijke stukken. Gebruik voor het aanstoven de boter. Dit geeft een volle smaak. Voeg water toe en laat dit twintig minuutjes koken.

Als de quinoa gekookt is gaan we deze even aanbakken met de erwtjes, tuinboontjes en een zeer fijngesneden wortel. Kruid af en voeg de lente uitjes toe.

De coquilles bakken we kort aan in een hete pan met sesamolie. Kruid af met peper en zout. De coquilles hebben ongeveer 2-3 minuten per kant nodig, afhankelijk van de dikte van de coquille.

We blenden nu nog de gekookte pompoen en wortel. Blend dit tot dit zeer fijn is en voeg dan een beetje room toe, ongeveer 2eetletpels. Blend tot dit een mooie zalf is en dresseer de bordjes. Bovenop de coquilles leg je de radijsscheutjes voor een frisse toets.

Ik heb de coquilles op een stokje gespiesd omdat ik dit een leuke presentatie vond, dit is niet noodzakelijk.


Enjoy the new hype and be healthy!

Reacties

Populaire posts