Sarina.


Gezond... Een heel raar woord als ik er lang over nadenk. Dit woord heeft een heel andere betekenis voor iedereen. Voor mij betekende dit woord een jaar geleden nog slank en knap. Voor anderen zal dit betekenen, gespierd, niet ziek, goed voelen...
Elke keer als we een glas klinkten en zeiden op de gezondheid, stond ik er nooit bij stil dat dit iets wat we elkaar heel makkelijk toewensen, maar niet bij stilstaan wat dit eigelijk inhoudt. Zelf kunnen we alleen maar ons best doen om zo gezond mogelijk te zijn. Sporten, gezonde voeding, genoeg slapen, gelukkig zijn... Maar soms beslist het lot hier ook anders over.

Sarina, een geweldige jonge vrouw, die bruist van leven heeft helaas meer ervaring met het onderwerp ongezondheid. Zij heeft een tijd geleden ontdekt dat zij de ziekte van Hodgkin had, of het vreselijke woord kanker. Hoe verschrikkelijk deze periode voor haar en haar familie en vrienden moet zijn, toch haal ik veel inspiratie uit haar. De moed en positiviteit die zij behoudt in deze situatie is zo knap. 

Een tijdje geleden vroeg ze aan mij of ik een paar leuke receptjes voor haar had. Ik vind de steun die zij van familie en vrienden krijgt geweldig, dus met deze blog wil ik haar graag een beetje steunen en helpen met wat leuke receptjes om de chemo door te komen.

Ik ben zeker geen dokter en voor specifieke dingen moet je gewoon naar de dietiste gaan.
Maar ik heb wel wat dingen opgezocht. Als je chemo krijgt moet je veel drinken en toch ook genoeg proberen te eten. Ook al heb je geen eetlust.

Sapjes drinken lijkt mij dus bij deze een ideale oplossing.
Wortelen zouden bij meerdere kankerpatienten al wonderen hebben verricht.

Wortelsapje
(2pers.)

500 gr wortelen
4 appelsienen
1 klein stukje gember

Pers de appelsienen en doe de wortelen en gember in een centrifuge. Meng dit tot een egaal sap.
De appelsienen zorgen voor een enorme dosis vitamine c en een vullend effect. Gember zorgt er nog is  voor dat de vitamines sneller worden opgenomen in het lichaam, dit gaat ook nog is ontstekingsremmend werken en gaat maagklachten en hoofdpijn tegen.Tomaten zouden ook supergoed zijn. Tomaten bevatten namelijk lycopeen , deze stof speelt een belangrijke rol bij de bescherming tegen kanker.

Hierbij dus enkele makkelijke tomatenreceptjes (2pers.)

Tomaatsapje

4 tomaten en 2 takjes basilicum door de centrifuge en je hebt een heerlijk zomersapje.

Gazpacho

4 tomaten
1 rode paprika
1 halve rode ui
1 teentje look
2 eetlepels olijfolie
Peper 
Zout

Doe dit alles in een blender en serveer koud. Super lekker aperitiefhapje.

Tomaat mozarella saté

1 pakje mozarellabolletjes
1 pakje kleine tomaatjes
1 basilicum 

Spies alles op een satéstokje en kruid af. Dit een lekkere makkelijke snack.
Quinoa is heel gezond en makkelijk. Dit bevat ook veel eiwitten zo hoef je dus geen vis of vlees te eten als je er geen zin in hebt.

Quinoa met rode groentjes

300 gr quinoa
1 zoete puntpaprika
1 rode ui
1 blikje rode bonen
1 granaatappel
Peper 
Zout
Sesamolie

Kook de quinoa voor 13minuten. Gebruik dubbele hoeveelheid water van de quinoa. Snijd de paprika en ui fijn en roer dit onder de quinoa. De rode boontjes laat je uitlekken en voeg je ook toe. De granaatappel snijd je in twee en je klopt met een lepel op de achterkant. Zo vallen de pittjes eruit.
Kruid af met peper, zout en sesamolie.

Granaatappel is ontstekingsremmend en heeft een gunstige werking bij het voorkomen van hartaandoeningen en kanker.Sarina, ik hoop dat ik je met deze gerechtjes al een beetje heb kunnen inspireren om toch lekkere dingen te blijven eten. Jij hebt mij alvast geinspireerd in het dagelijks leven. Voor mij bestaan er geen bad hairdays meer, enkel weesblijmetjehaardays. Veel vrienden en familie steunen jou en dat verdien je ook echt. Je bent miss positivo en een echte vechter.Bedankt Sarina dat deze blog over jou mocht gaan!

Reacties

Populaire posts