Wok

Gezond eten is toch eigenlijk helemaal niet moeilijk. En pizza en frietjes mis ik helemaal niet omdat ik best lekkere alternatieven bedenk. Toch als ik met mensen praat over gezond eten krijg ik veel weerwoord. Het is moeilijk, duur, kost veel tijd, geen inspiratie, ze hebben er niet genoeg mee....
Ik denk hier toch helemaal anders over. Vandaar dat ik vandaag weer een receptje blog dat zooo makkelijk, snel en goedkoop is dat je het bijna elke dag zou maken. Verder is het superlekker en kan je zoveel groentjes gaan gebruiken dat het heel vullend is.

We gaan dus wokken.

Wat hebben we nodig? (2 pers.)

100 gr basmatirijst
300gr kipfilet (kippenblokjes van maken of kopen)
1 limoen
1 rode paprika
50 gram sojascheuten 
1 prei
1 pakje groene currypasta
Klein stukje gember
250ml kokosmelk
1 teentje look
Sesamzaadjes

Kook de rijst tien minuten. Voor elk bekertje rijst doe je twee bekertjes water en zo kan je de rijst laten droog koken. Ben je hier niet zo goed in , koop dan een rijstkokertje van crockpot. Zo is je rijst altijd vers, lekker en vol smaak. Zet je wok op het hoogste vuur en zorg dat deze goed heet is als je de ingredienten er in doet. Doe er een lepel kokosolie in en bak de kippenblokjes aan. Snijd alle groentjes in dezelfde grote en doe deze erbij als de kip al wat gekleurd is.

De gember gaan we raspen boven de wok voor een subtiele smaak. Voeg de currypasta en kokosmelk toe en laat dit nog twee minuten pruttelen.

Werk af met sesamzaadjes en limoenschijfjes op de rijst voor een frisse toets.


Voor degene die ook op dieet staan, een leuke tip: eet met stokjes, zo eet je langzamer en heb je sneller voldoende.

Smakelijk!

Reacties

Populaire posts