Herfstgerechtje.


Het wordt wat kouder en we beseffen allemaal maar al te goed dat de zomer voorbij is. Niet zo erg, vind de vallende blaadjes en dikke sjalen wel iets hebben.
Topweer om herfstige gerechtjes te beginnen maken dus. Like always, simple and yummie.

Pasta met spekjes , bospaddestoelen en truffelolie.

Wat hebben we nodig? (2pers.)

-1 pakje (300gr) mix van paddestoelen zoals zwammen, bospaddestoelen enz...
- 500 gr verse pasta 
- 1 zakje rucola
- 150 gr parmezaanse kaas
- 1 pakje gerookte spekblokjes 
-4 eetlepels truffelolie
- beetje boter
- peper 
- zout

Kook de pasta 6minuten. Bak de spekjes op een hoog vuur en snijd de paddestoelen in gelijke stukjes en voeg deze toe aan de spekjes. Kruid goed af met peper. Giet de pasta af, doe er een beetje boter bij en roer. Dit mag op een laag vuurtje. Doe de spekjes en paddestoelen bij de pasta en doe er 100gr parmezaanse kaas bij. Alsook de truffelolie mag over de pasta. Laat dit een paar minuutjes op een laag vuur en roer alles goed onder elkaar tot de kaas alles smeuig maakt. 
Werk af met rucola en parmezaanse kaas bovenop. Goed afkruiden met peper en een beetje zout. 

Een lekker wijntje erbij en de herfstige avond is compleet.



Herfst, ik ben er klaar voor. Hopelijk jullie ook. :) 

Reacties

Populaire posts