Salade scampi, maar anders.

Normaal... Niet zo mijn ding. Er zijn 10000 ingredienten in de wereld om mee te werken, dan is het minste wat we kunnen doen 'not boring'. Vind ik trouwens weer een regel dat niet enkel voor koken werkt. Just be different :) Maar dus genoeg quotes over het leven... Soms denk ik ook dat ik de wereld kan veranderen zenne, zal al is beginnen met een lekker gerechtje te posten :D

Ik ga maken : scampibrochette op een salade van advocado en pompelmoes , geserveerd met groentefrietjes.

Wat hebben we nodig?  ( 4 pers)

1 zak diepgevroren en gepelde scampi's
2 advocado's 
150 gr jonge sla
1 pompelmoes
2 eetlepels kokosolie
1 lepel sesamolie
1 rode ui
Paar lente uitjes 
1 zak groentefrietjes uit diepvries ( vind je bij Delhaize)
Chili kruiden
Piri piri saus
Zout 
Peper
1 citroen

Marineer de scampi's in citroensap, kruid goed af met chilikruiden, zout, peper en een scheut piri piri saus. Spies deze op satestokjes en laat ze even rusten. Verwarm de oven voor op 220 graden, daarna gaan de frietjes op een rooster met bakpapier er voor 20-25 minuten in. Snijd da advocado en pompelmoes in gelijke stukken. Kijk goed dat het wit van de pompelmoes verwijderd is zodat dit niet bitter smaakt. Versnipper de rode ui en lente ui en voeg de salade ook toe. Meng dit onder elkaar en voeg een lepel sesamolie toe en wat peper en zout. Bak de scampi's op een hoog vuur voor enkele minuten tot ze een mooie roze kleur hebben.

Serveer de frietjes in een glaasje met een servetje, dit is wat speelser. 
Lekker en gezond.


Smakelijk!

Reacties

Populaire posts