Cheesecake.

Time to make my favourite dessert!

Iedereen heeft wel zijn favoriete dessert, elke keer als ik cheesecake op de kaart zie staan, laat ik het niet om het te nemen. Al verschilt cheesecake wel overal. Dus maak ik hem zelf maar, dan weet ik dat hij op zen best is. ( nogal een zelfverzekerde dag vandaag :D ).

Ook hadden we deze week een paar warme dagen , en hebben we de cheesecake op ons terras kunnen opeten 's avonds met een theetje en een dekentje erbij. Supergezellig. 

Mijn huisgenootje Hannelore begint tegenwoordig ook helemaal all the way te gaan met het koken . I call her my little sous-chef. Met twee in de keuken is altijd dubbel zo leuk. 

Ok hoe maken we nu de beste cheesecake van de wereld? (6 pers)

1 pak petit beurre koekjes
100 gr boter
200gr suiker
3 eieren
1 pot volle roomkaas (300gr)
1 potje kwark (150gr )
100gr melkchocolade
1 pakje aardbeien
Aantal frambozen
10 eetlepels (zelfgemaakte) confituur

We hebben ook een bakvorm,bakpapier en een blender nodig.

Doe de koekjes in de blender en blend ze tot verkruimelt zijn, smelt de boter op een laag vuur en doe deze bij de koekjes en blend dit nog even door met 50gr suiker. Doe bakpapier op de bodem van de bakvorm en maak van het koekjesmengsel de bodem. Druk dit goed aan met de achterkant van een lepel. Smelt de 100gr melkchocolade op een laag vuur en verdeel dit mooi over onze bodem. Klop dan de kwark, roomkaas, eieren en suiker op tot de suiker mooi wegsmelt in het mengsel. Giet dit over de bodem. Doe de framboosjes hierover en zet dit in de oven voor 40 minuten op 170 graden. 
Doe daarna een laag confituur over de cheesecake en werk af met aardbeien. Zet dit nog voor een uur in de koelkast en klaar is de cheesecake.So yummy!

Ja ik heb hiervan nog wat overschot de volgende dag als ontbijt gegeten, woepsie.

Smakelijk. 

Reacties

Populaire posts