Nog steeds in de herfstsfeer...

Herfst, ik krijg er toch maar niet genoeg van. De zon die je gezicht verwarmd terwijl je je dikste vest al uit de kast hebt gehaald. Love it.

Vandaag ga ik een gerechtje maken dat niet het makkelijkste is maar waar je zeker vrienden of familie laat van opkijken. Laat je zeker niet bang maken en probeer het gewoon. Het is superlekker en als je het een keer gemaakt hebt dan heb je het volledig onder de knie.

Risotto met bospaddestoelen, truffelolie en steak.

De risotto is dus het moeilijke gedeelte en voor de steak heb ik wat trucjes :)
Wat hebben we nodig? (4 pers.)

- 4 steaks ( van de slager) 
- 1 pakje risotto ai funghi van delhaize
- 100r goede boter
- 200gr bospaddestoelen
- 3 eetlepels truffelolie 
- 250 gr parmezaanse kaas
- half glaasje wijn
- 1 pakje rucola
- 1 teentje look
- sjalot
- peper
- zout 

Leg de steaks een paar uur voor je gaat bakken uit de koelkast.

Doe 50 gr boter in een pot. Versnipper de sjalot en stoof deze kort aan. Doe de risotto erbij en laat deze glazig worden. Versnij de bospaddestoelen en look in kleine stukjes en doe deze bij de risotto. Zet dit op een zacht vuurtje en probeer zo veel mogelijk te roeren. Blus na 5 minuutjes met een half glaasje wijn. Voeg de truffelolie toe en blijf mengen. 

Zet ondertussen de oven al op 150 graden.
De boter in een grote pan en laat deze smelten, kruid de steaks goed af met peper en zout en bak deze bruin langs beide kanten.

Blijf de risotto mengen en voeg een half glas water toe. Als de risotto droog wordt doe je dit nogmaals. 
Voeg ook 150gr parmezaanse kaas toe aan de risotto, dit maakt alles smeuig.

Zet de pan met steaks in de oven voor 15minuten. (Let op dat de pan in de oven kan, en dus geen plastic steel heeft). Haal ze hierna uit de oven en laat nog even rusten met zilverpapier erover.

Na 20-25minuten sudderen zou de risotto klaar moeten zijn.

Vernijd de steak voor een mooie presentatie, werk het bord af met rucola, parmezaanse kaas en nog wat truffelolie.


Ik vind dit alvast superlekker en het is eens iets anders als steak met frietjes natuurlijk.
Hopelijk durven jullie de uitdaging en anders mail je maar :) 
Ben steeds heel blij als er mensen zich aan mijn gerechtjes wagen.

Tot het volgende gerechtje! 

Reacties

Populaire posts