Pompoenschotel.

Halloween komt eraan en de pompoenen liggen klaar in de winkel. Pompoensoep vind ik enorm lekker maar ik wou toch nog eens iets anders met die pompoen doen. Dus heb ik er een koets van gemaakt... Wish I could... Pompoenschotel dan maar... Dit is een echt comfortfoodgerechtje. Enkel de pompoen snijden is echt een zware job. Let dus op dat je een goed broodmes in huis hebt of een sterke man. Ik heb gekozen voor het broodmes :D . 

Wat hebben we nodig voor onze pompoenschotel? (4pers)



1 kg aardappelen
1 grote pompoen
1 ui
1 teentje look
1 kg gehakt
500 gr gratinkaas
200ml melk
150 gr goede boter
1 ei
Peper 
Zout 
Nootmuskaat 

Snijd de randen van de pompoen en snijd het binnenste in blokjes. Stoof dit aan met boter ui en look.
Schil de aardappelen en kook deze voor 20 minuten. Bak onderstussen het gehakt al wat aan en kruid af met peper en zout. Verwarm de oven voor op 170 graden.

Als de aardappelen gekookt zijn maken we hier puree van. Dit doen we met een stoemper. Voeg de melk, boter en het ei toe en pureer alles goed. Kruid af met peper , zout en veel nootmuskaat.

Doe alles daarna in de ovenschoten op deze volgorde. Gehakt, puree, kaas , pompoen, gehakt, puree, kaas, pompoen , beetje puree, kaas.

Zet dit voor 40 minuten in de oven en onze pompoenschotel is done.


Smakelijk. 

Reacties

Populaire posts