Lamskroontje.

Het zijn bijna de feestdagen. De Kerstsfeer hangt in de lucht en de winkels liggen vol met wild, lekkere dessertjes en flessen champagne. 
Iets vinden wat iedereen lust is ook niet altijd even makkelijk. Wel ik ga iets maken dat de meeste wel lusten en waar je toch mee kan uitpakken. Lamskroontje. Een lamskroontje dat perfect is klaargemaakt doet iedereen watertanden. Dus hier komen mijn tips ;).

Wat hebben we nodig? (4 pers)

2 lamskroontjes
12 trostomaatjes
4 pastinaken
1 kg aardappelen
250 gr boter
150 cl melk
1 ei
Groene boontjes
4 spekjes
Look 
Verse bieslook
Tijm
Rozemarijn
Laurier
4 lepels mosterd (dijon)
Peper
Zout
Nootmuskaat
Scheutje olijfolie

Eerst marineren we de lamskroontjes. We smeren ze in met een dun laagje mosterd, en steek deze in een diepvrieszakje met stukjes look, tijm, rozemarijn, laurier, peper en zout. Doe er een beetje olijfolie in en zorg dat de kruiden overal aan het vlees plakken. Laat dit een paar uur marineren in de koelkast. Hoe langer dit marineert , hoe beter.

Schil de aardappelen en breng deze aan de kook voor 20 minuten. Schil de pastinaak, snij deze in stukjes en stoof deze aan met boter, peper, zout en nootmuskaat voor 15minuten.
Pureer de aardappelen en de pastinaak, voeg 200gr boter toe, melk en een ei en kruid afmet verse bieslook. Ga er eventueel nog even met een staafmixer door voor een gladde puree te verkrijgen.

Bak de lamskroon aan in een hete pan met veel boter, doe beide kanten kort en zet dan de pan in de oven voor 10minuten op 180 graden. Doe de tomaatjes in een ovenschaal, besprenkel deze met olijfolie en zet deze mee in de oven voor 10minuten.

Rol de boontjes op in spek en bak deze in een pan tot het spek goed gebakken is.

Haal de lamskroontjes uit de oven en laat deze nog 5 minuten rusten in zilverpapier terwijl je de rest van de borden dresseert.

Ik heb hier nog een honing tijmsausje met champignons bij opgediend.


De pastinaakpuree is lekker zoet en past perfect bij wild of lamsvlees.
Hopelijk kan dit een beetje inspiratie zijn voor de feestdagen.

Smakelijk!

Reacties

Populaire posts