Basilicumsoep

De feestdagen zitten erop. Ik barst letterlijk uit mijn kleren op de moment en heb nood aan lichte gerechtjes. Licht , lekker en makkelijk dus.

Bij dit gerechtje moet ik bekennen dat dit niet van mezelf is. Hier wordt het spannend, ik had een dinnerdate en de date ( waarvan ik wijselijk de naam niet vernoem :D ) had gekookt voor mij. Voorgerecht was een basilicumsoep,en dit heb ik even nagezien om te bloggen :D . We Kunnen niet altijd zelf de creaties verantwoorden natuurlijk. 

Wat hebben we nodig ? ( 4pers.)

2 plantjes basilicum
1 buffelmozarrella
1 prei
1 selder
1 liter kippenbouillon
1 ui
1 doosje pijnboompitten
Peper 
Zout

Heel simpel, stoof de versneden ui, prei en selder aan met een beetje boter. Doe hier de 2 liter bouillon bij en laat dit 20 minuten koken. Rooster ondertussen de pijmboompitten op een hoog vuur tot ze bruin zien.
Voeg de basilicum toe aan de soep en mix dit tot een mooi geheel.
Kruid af met peper en zout.
Doe de buffelmozarrella in stukjes en dresseer hiermee de bordjes, giet de soep in en werk af met basilicum en de pijnboompitjes.


Superlekker soepje. Ideaal voor een lichte maaltijd.

Smakelijk! 

Reacties

Populaire posts