Best burgers ever.

Ik heb de drie leukste , liefste, knapste en slimste broertjes van de wereld. Die verdienen natuurlijk ook het beste. Hamburgers is dan ook iets wat elke jonge kerel graag lust. Maar een zus met een foodblog kan niet zomaar simpele hamburgers maken. Dus hebben ze hippe , lekkere en verse burgers klaargemaakt. Ideaal voor een gezellige avond met homemade ice tea of een frisse pint.

We gaan twee verschillende burgers maken zodat er voor ieder wat wils is.

Beefburger: 4 pers.

4 rundsburgers gemaakt van puur rundergehakt
4 plakjes cheddarkaas
1 tomaat
2 handjes jonge sla
1 rode ui
4 burgerbuns met sesamzaadjes
Mayonaise
Ketchup

Bak de burgers in een pan met boter of olie voor tien minuutjes, deze moeten nog sappig zijn. Grill de buns tussen een paninigrill, als je dit niet hebt kunnen ze een paar minuutjes in de oven. Beleg de bun met rode ui, plakjes tomaat, sla en een beetje ketchup en mayonaise. Leg de burger tussen de bun en zorg dat de cheddarkaas op de burger ligt zodat deze heerlijk smelt.Chickenburger: 4 pers.

4 kippenburgers ( sorry voor de slagerij maar die van delhaize zijn zalig)
1 rode ui
1 tomaat
2 handjes jonge sla
1 advocaat
1 teentje look
Koriander
1 limoen
Peper 
Zout
Olijfolie
4 burgerbuns

Bak de kippenburgers goed tot ze niet meer roos zijn. Grill ondertussen de buns of steek ze in de oven. Maak de guacomele. Snijd de advocado , look, halve rode ui en plet dit onder elkaar. Doe er wat olie, peper, zout en koriander bij en werk af met sap van de limoen. Smeer dit op elke burger en beleg met ui, tomaat , sla en de kippenburgers.
Prik een stokje door de burgers, dit maakt het makkelijker te eten en serveer op houten snijplankjes.


Een slaatje of wat frietjes erbij en zo heb je een superlekker gerechtje voor vrienden of familie.
Fancy burgers and so delicious.


Have fun!

Reacties

Populaire posts