Tagliate.

Tagliate hoor ik jullie denken, Dominique het is tagiatella. Tagliate is een entrecote even aangeschroeid en versneden in reepjes. Dit is Italiaans en ik ben er helemasl gek op!

Een paar maanden geledrn was ik oo de wereldbeurs in Milaan en daar heb ik de beste Tagliate ooit gegeten. Sindsdien heb ik het zelf al veel gemaakt.

Belangrijk is om te beginnen met een goed stuk vlees. Ga dus even langs je favoriete slager en vraag achter een goed stuk entrecote van 700gram van 4cm dik. Het is nu wel 40 dagen zonder vlees, en superveel respect voor de mensen die daar aan mee doen, maar ik steun onze slagers in die periode en doe een heel jaar door een wekelijkse dag zonder vlees. Zo praat ik het feit dat ik niet deelneem toch een beetje goed.

Wat hebben we nodig? (4 personen)
1 entrecote van 700gr
1 pakje rucola
1 stuk grana padano
150 gr zongedroogde tomaatjes
1 hand vol pijnboompitjes
Look
Tijm
Rozemarijn
Peper 
Grof zout
Olie

Plet met een vijzel 3 teentjes look, tijm, rozemarijn en olie. Marineer hier de entrecote mee en kruid af met peper en zout. Laat dit trekken voor een paar uur. Doe de entrecote voor 40 minuten in de oven op 140graden. Braad hem erna aan in een hete pan en geef hem een lekker korstje. Versnijd de entrecote in stukjes.


Werk af met rucola, zongedroogde tomaatjes en geroosterde pijnboompitjes. Rasp de kaas erover en het gerechtje is top. Superlekker en de juiste investering.

Reacties

Populaire posts