Thai food.

De Belgische keuken is fantastisch. Typische boerenkost vind ik echt de max. Maar experimeteren met andere landen is ook volledig mijn ding. De trouwe bloglezers zullen dit al zel gemerkt hebben. Thais is lekker gezond en snel te maken. Een beetje pit in een gerechtje kan ook nooit kwaad. 

Het leukste aan de Oosterse keuken is soms zelfs nog naar de winkel gaan om deze vondsten te doen. In Antzerpen heb je een aantal Aziatische winkels waar je echt alles kan vinden om de beste gerechtjes te maken. Je vind altijd zel een product waar je zin van kringt om dit klaar te maken. Volg dus mijn raad op en ga eens als je tijd hebt naar een Oosterse winkel in je buurt of ga eens naar de handelsstraat of de vreemdelingdenmarkt om nieuwe ideetjes op te doen.
Voor ons Thais gerechtje help ik je nog even verder :)

Wat hebben we nodig? (4pers) 
500 gr kipfilet
1 rode paprika 
1 lepel sojasaus
2 rode pepertjes
1 limoen
1 stukje gember
1 potje pad thai 
250ml kokosmelk
1 lepel kokosolie
100 gr glasnoedels 
Sesamzaadjes
1 theelepel miso
2 tenen look
1 rode ui
Beetje lente ui

Om te beginnen, als je een ingredient niet vind, mail me dan even dan laat ik weten waar je het kan kopen of laat het er gewoon uit. 1 ingredient gaat er niet voor zorgen dat dit gerecht niet meer klopt.

Zet je wokpan op het vuur en wacht tot deze heet is. Doe kokosolie in de pan en pers de look en doe deze bij in de pan. Marineer de kipfilet in sojasaus en kruid af met peper en zout en versnijd deze in stukjes. Doe deze bij in de pan. Versnijd de rode pepertjes heel fijn (wrijf niet in je ogen) en doe deze er bij, alsook de paprika. Meng 3 lepels pad thai hieronder en laat even bakken. Zet water aan de kook voor de noedels. Rasp de gember en doe dit ook in de pan. Voeg de kokosmelk toe en roer alles goed onder elkaar. Doe een lepel miso erbij, dit is een smaakversterker. Kook de noedels 3 minuten en laat deze erna goed uitlekken dat het gerecht niet waterig wordt.

Werk af met limoen, lente ui, sesamzaadjes en rode ui. Smakelijk kan ik in het Thais nog niet uitspreken, maar laat het to h smaken! 

Reacties

Populaire posts