Still in love with Thai food.

Thaise keuken blijft nog steeds makkelijk, gezond en lekker. Mijn broertje, Nathan , kwam een dagje naar zijn zus en voor mij is dat dan weer ideaal om iets snel op tafel te toveren. Zo hoef ik geen uren in de keuken te staan en het is natuurlijk nog leuker om samen te koken.

Dit gerechtje is een variatie op dingen die ik al een paar keer heb gemaakt maar toch zet ik het er nog eens graag op om jullie aan te sporen om deze makkelijke en lekkere receptjes na te maken.
Dit zijn gerechtjes die eigenlijk nooit kunnen mislukken. Je hoeft dus geen chef te zijn om dit na te maken.

Wat hebben we nodig? ( 4 pers.)
800 gr gepelde steak
400 gr basmatirijst
100 gr sluimererwten
30 gr sojascheuten
1 rode ui
2 teentjes look
1 paprika
5 eetlepels sojasaus
Oestersaus uit een pakje van Delhaize
3 lente uitjes
150 gr jonge sla 
1 handje vol sesamzaadjes
koriander
peper
zout
chilipeper


Zet water op het vuur een laat de rijst 10 minuten koken. Dit doe je best door het dubbele aantal kommetjes water in de pot te doen als potjes rijst. Een dubbele maat water dus gebruiken.Snijd de steak in gelijke blokjes. Verhit de wokpan en voeg kokosolie toe. Versnipper de ui en doe deze in de hete pan, pers de look uit in de pan en laat 1 minuutje bakken. Voeg dan de blokjes steak toe en roer af en toe erdoor. Wanneer deze kleuren , voeg dan de versneden sluimererwten, paprika en sojascheuten toe. Breng nu de sojasaus en de oestersaus bij de groentjes en vlees en meng dit allemaal door elkaar. Kruid af met peper , zout en chilikruiden. Voeg op het einde sesamzaadjes en versneden korianderblaadjes toe en schep op de bordjes. Doe de rijst die drooggekookt is in potjes en voeg nog wat sla toe aan het gerecht. Werk af met versneden lente uitjes.

Lekker , makkelijk en weeral gezond. Zeker de moeite waard om eens uit testen thuis!

Enjoy!



Reacties

Populaire posts