Best Pizza Ever.

Gezond zondigen. Een thema waar ik de laatste weken volop mee bezig ben. Ik ben niet zo voor de voorgemaakte maaltijden vol met bewaarmiddelen en ik sta ook niet te springen als mijn vrienden vragen om eens samen pizza te bestellen of frietjes te halen. Maar dit wilt niet zeggen dat fast food niet superlekker kan zijn als het versgemaakt is. Frietjes , pitta , sushi , pizza ... Allemaal superlekker als ze dit vers maken. Dus vandaag ga ik het weer bewijzen met een pizza. Even snel gemaakt dan je er een besteld , zoveel lekkerder en natuurlijk ook veel gezonder.

Met deze pizza zit je snel vol en is ook superleuk om te maken als er vrienden komen.
Kinderen houden er ook enorm van om zo'n pizza te helpen beleggen of om mee het deeg te mogen kneden. Ideaal dus om heel de familie erbij te betrekken.

Wat hebben we nodig? 1 Pizza
deeg:
200 gr bloem
18 gr gist
100 ml water
snuf zout
snuf suiker
1 eetlepel olijfolie

( voor degene die geen tijd hebben of zich niet aan het deeggedeelte willen wagen, pizzadeeg kan je ook in de supermarkt kopen )

topping:
5 eetlepels tomatensaus
100 gr geraspte mozzarella
2 bollen buffelmozzarella
1 tomaat
1 basilicumplant
50 gr verse rucola
1 theelepel truffelolie
10 sneetjes parmaham
peper

Deeg:
We starten met in de bloem een kuiltje te maken. Doe de gist in het water en wacht even. Doe dit nu in het kuiltje van de bloem en kneed alles goed door elkaar. Voeg de suiker en olie toe en blijf kneden voor 10 minuten. Laat dit nu 90 minuten rijzen onder een vochtige doek en kneed daarna het zout eronder en maak er een bol van. Rol dit plat met een deegrol en rol de buitenste kanten naar binnen om een korstje te maken. Verwarm de oven voor op de hoogste stand.

Een echte pizzaoli gooit natuurlijk het deeg omhoog om het los te krijgen. Om toch ook wat humor op de blog te brengen , schenk ik jullie deze vernederende wazige foto van mezelf.

 

Topping:

In de topping kan je eigenlijk spelen met ingrediƫnten. Wat jij lekker vindt kan je erop leggen , let enkel op met vochtige groenten want die zorgen ervoor dat het deeg niet krokant wordt.
Doe vijf eetlepels tomatensaus op de pizza en beleg deze met schijfjes tomaat. Daarop doe ik de geraspte mozzarella en ook een bol versneden mozzarella. Werk af met basilicum. Steek deze in de oven voor ongeveer 20 minuten.

Ondertussen snijd ik mijn parmaham vers af op een van mijn favoriete keukentoestellen. Mijn snijmachine , I-RON 25. Helemaal verliefd op. Deze snijdt mijn parmaham superfijn en vers gesneden vlees is 10 x lekkerder. Alsook is het best wel een pareltje in de keuken.

Als de pizza uit de oven komt werken we deze af met verse sneetjes mozzarella, parmaham, rucola, truffelolie en verse basilicum.


Een echt lekker kunstwerkje en helemaal niet veel moeite.
Ciao x

Reacties

Populaire posts