Een gewone lekkere appelcake.

Klassiekers, I love them. Vaak geef ik ze een eigenwijze twist, ( zoals ik wel met meer dingen in het leven doe) maar sommige klassiekers moeten we respecteren hoe ze zijn. Stoofvlees is er een van, die moet je gewoon oldschool blijven maken. Maar vandaag geen stoofvlees, maar wel lekkere appelcake. Appelcake is ideaal als dessert, om bij thee of koffie te serveren of om mee te nemen als je ergens op visite gaat. Makkelijk en lekker. Het grootste voordeel vind ik, dat heel je huis lekker zoet ruikt. Vandaag zien we dus niet op een calorie meer of minder. We zullen wel een paar squats en lunges doen terwijl de cake in de oven steekt. Of ook niet :)

How to make?

4 appels
200 gr bloem
200 gr kristalsuiker
200 gr goeie boter
4 eieren
1 zakje vanillesuiker
snuifje zout
snuifje kaneel

Meng de boter met de suiker, zout en de vanillesuiker. Meng dit goed tot dit een stevig geheel is. Ik doe dit met een mixer ( valsspelen mag ). Voeg dan de bloem toe en de eierdooiers toe. Klop het eiwit op en meng dit voorzichtig onder het geheel. Doe dit in een geboterde bakvorm. Schil de appels en snijdt ze in partjes. Versier het mengsel ermee en werk af met een beetje kaneel. Doe dit 15 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden en zet daarna de oven op 150 graden en laat nog een half uurtje staan. De cake is klaar als je je vork erin steekt en er blijft niks aan je vork plakken. Oohja, vergeet vooral de kom of spatel niet af te likken waarmee je het mengsel gemaakt hebt, dit is het leukste van de job.

Heerlijke verse appelcake. Zooooo lekker oldschool.

Reacties

Populaire posts