Gezonde pita met zelfgemaakte broodjes en yoghurtsaus.

In een van men laatste blogs heb ik al laten vallen dat ik hou van het beste van twee werelden, gezond en toch niets moeten opgeven. Zalig als je weet dat je gezond bezig bent en toch je favorieten niet moet laten liggen. Gezond is een term die voor iedereen iets anders kan betekenen, voor mij betekent dit vooral zo vers mogelijk en gevarieerd. Een eentonig saai dieet houd je bijvoorbeeld ook nooit vol en hoe kan eentonig gezond zijn? Wat gaan we dus maken? Pita! Iedereen kent de nachtjes wel dat je teveel gedronken hebt en je wanhopig een zoektocht naar de pitazaak bent gestart. Toch is een lekkere verse pita iets dat je zeker je vrienden kunt voorschotelen voor je op stap gaat.

Wat hebben we nodig? ( 4 pers )

Pitabroodjes :
500 gr bloem
10 gr gist
300 ml water
snufje zout
eetlepel suiker

750 gr kipfilet
4 tomaten
1 pakje jonge sla
1 zoete puntpaprika
1 rode ui
12 radijzen
1 halve komkommer
400 ml yoghurt
Takjes koriander
1 limoen
1 teen look
peper
zout
kippenkruiden
komijn
gemberkruiden
olijfolie
azijn

Begin met de broodjes te maken. Doe de gist in het water en laat 5 minuten staan. Doe de bloem, zout en suiker in een grote kom en maak in het midden een kuiltje, giet het water me gist erin en begin te kneden. Doe vooral wat bloem aan je handen anders wordt alles plakkerig. Voeg een eetlepel olijfolie toe en kneed tot het deeg een egaal geheel is. Laat dit een uurtje rijzen onder een vochtige handdoek.

Ondertussen snijden we onze tomaat, paprika en komkommer en mengen dit onder de sla. Versnipper de ui en voeg deze toe. Meng dit geheel met een eetlepel olijfolie, een koffielepel azijn, peper en zout en de salade is klaar.

Snijd of knip de kip fijn en kruid af met kippenkruiden, gember, komijn, peper en zout. Doe dit in een hete wokpan en bak dit gaar.

Voor de saus gaan we ook lekker gezond doen. Neem de yoghurt en doe daar het sap van de limoen bij. Pers het teentje look uit, snijd de koriander fijn en meng dit allemaal door elkaar. Kruid af met peper en zout.

Als het deeg klaar is , maak er dan 8 bolletjes van, druk deze plat en doe deze in een hete pan zonder olie of boter. Bak deze op elke kant twee minuten en de pitabroodjes zijn klaar.




Serveer alles op een bordje met radijsjes en klaar!
Lekker en gezond!




Reacties

Populaire posts