Havermoutpannekoeken.

Ken je van die dagen dat je echt wel gezond wilt zijn maar langs de andere kant ook pizza met chocoladetopping tussen een hamburger zou willen eten?! Nee? Ik wel dus... In het weekend kan je me in de ochtend dan ook niet bekoren met een yoghurtje of een stukje fruit. Nee, weekends zijn er om te zondigen, om lang te ontbijten en ook om lekker uit te slapen. Om toch weer het beste van beide werelden te hebben, bestaan er havermoutpannekoeken. Smaakt als een gewone pannekoek, toch nog gezond. Topper dus. Als topping kan je ook volledig kiezen wat je doet. Fruit, yoghurt, agavesiroop of zelfgemaakte confituur. Het opgooien van de pannekoek is nog geen talent dat ik bezit. Soms valt er al is een op de grond of heel de keuken hangt vol met restjes... This are the moments I go crazy :) Maar geen probleem, ik geef niet op! Nog een paar keer pannekoeken bakken en ik ben een pro.

Wat hebben we nodig? 2 pers/ 4 pannekoeken

75 gr havermout
2 eieren
250 cl melk
4 lepels kokosolie
snufje zout

topping:
Halve ananas ( in blokjes)
100 gr aardbeien
handje blauwe bessen
4 lepels agavesiroop

Mix de havermout met staafmixer of doe in een blender tot deze vermaald is tot een fijne substantie zoals bloem. Meng dit met twee eieren, zout , en de melk. Meng dit tot een egaal geheel. Laat je pan ( bij voorkeur pannekoekenpan ) heet worden en doe de kokosolie erin. Schep met een soeplepel het mengsel op en doe dit in een draaiende beweging in de pan. Na een paar minuten bakken doe je een elegant opgooi en draai je de pannekoek om :) .

Garneer naar eigen willetje.

Perfect ontbijtje op een zondagochtend of een lekkere lunch met de kindjes, neefjes, nichtjes...
Smakelijk!

Reacties

Populaire posts