Steak en asperges.

Het is momenteel de tijd van de asperges. Je vindt ze in elke supermarkt, maar wat nog leuker is om ze zelf bij de boer te gaan halen. Ik rijd vaak heel België rond en in de dorpen kom ik dan vaak van die houten planken langs de weg tegen met daarop aardappelen, aardbeien, asperges... Op die plekken kun je dus bij de boer zelf voor een hele goede prijs je bio asperges kopen, of andere groentjes natuurlijk. Ik vind het zo leuk om van die plekjes te ontdekken en zo ook nog de lokale boeren te steunen. Zij vinden het dan ook geweldig als jongeren belangstelling tonen in de kwaliteit van hun producten. Het begin van een recept start bij mij dus telkens weer bij de producten zelf. Vandaag werken we dus met twee topproducten , asperges en steak.


Wat hebben we nodig? 2 pers.

2 steaks (250-300gr)
10 groene asperges
300 gr krielaardappelen
1 blok parmesaan
150 gr goede boter
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels truffelolie
grof zout
peper
nootmuskaat ( tip: gebruik altijd verse nootmuskaat, wereld van verschil )

Kuis de asperges. Bij groene gaat dit iets anders als bij witte. Schil vooral de onderkant en kijk waar er hardere stukjes zitten spoel deze goed af. Normaal koken of stomen we de asperges, maar wij gaan ze grillen. Verwarm de oven voor op 180 graden voor 15 minuten. Leg de asperges in een ovenschotel, doe de olijfolie erover en kruid ze af met peper en zout. Deze mogen 30-40 min in de oven. Kook de krielaardappeltjes 8minuten en snijd deze daarna in stukjes, als je wil mag je de schil eraan laten. Bak deze dan in boter voor 10-15 minuten tot ze een krokant korstje krijgen en kruid deze met zout , peper en nootmuskaat. De steak bak je in een grote pan met veel boter. Deze kruid je met zout en peper en zorg dat deze bevochtigt blijft door de boter. Je draait de steaks elke twee minuten om en als ze gebakken zijn hoe je ze graag hebt dan laat je ze nog even rusten in aluminiumfolie terwijl je de borden dresseert. Leg de asperges op het bord, werk af met geraspte parmezaanse kaas en truffelolie. Serveer de aardappelen in een apart bordje en leg de steak mee op het bord. Smakelijk!

Simpel en lekker gerechtje. Voor degene die een beetje op de lijn letten , je kan de aardappeltjes ook weglaten.

Reacties

Populaire posts