Gegrilde tijgergarnalen met een gezond slaatje

Vandaag gaan we weer simpel, gezond en lekker eten. Een fervente viseter ben ik niet maar tijgergarnalen, scampi, oesters, kreeft, krab ... kunnen er altijd wel in. Nu we bij het bbq- seizoen zijn aangekomen wordt het tijd om te grillen. Maar wie gaat er die hele bbq aansteken om wat tijgergarnalen voor twee personen te maken? Ik niet! Ik pak gewoon mijn grillpan en los dit zo op. De zomer staat al klaar en ik ben nog niet helemaal bikiniproof dus we houden het maar lekker gezond en fris. Grillen is dan ook de ideale oplossing omdat dit de tijgergarnalen lekker doet afsmaken maar niet veel vetstoffen nodig heeft.

Wat hebben we nodig? ( 2pers )
750 gr ongepelde tijgergarnalen
1 zakje rucola
1 vleestomaat
1 avocado
3 kleine paprika's
3 teentjes look
1 citroen
2 lepels kokosolie
1 theelepel olijfolie
1 theelepel azijn
chilikruiden
gemberpoeder
komijn
verse koriander
peper
zout

We  beginnen met de tijgergarnaaltjes te marineren. Spoel ze goed af en pel ze niet. Ik vind deze lekkerder en puurder als ze ongepeld gegrild worden. Doe er sap van de citroen over. Doe de look door de lookpers en doe dit bij de tijgergarnalen. Hak de koriander fijn en voeg dit samen met wat chili, gember, komijn en zout toe. Zet de grillpan op het hoogste vuur en grill de scampi's in de kokosolie tot ze rood zien en een knapperig korstje hebben. Op de foto zie je dat ze dus nog wel wat mogen grillen.


Voor het slaatje snijden we de tomaat en de avocado in gelijke blokjes. Doe dit bij de salade samen met gesneden paprika. Doe er de olijfolie en azijn bij. Meng dit en kruid af met zout en peper.

Zoals ik zei, supersimpel en lekker gezond. Laat het smaken! X

Reacties

Populaire posts