Gezond gerecht, Provencaals groentenpannetje.

Gezond en budgetvriendelijk koken zijn onderwerpen die voor iedereen interessant zijn.Ik probeer met de beste producten alles klaar te maken maar dat wil niet zeggen dat alle onbetaalbaar moet zijn. Gezond blijft wel een prioriteit. Maar in mijn volgende blogs ga ik niet enkel gezonde gerechtjes posten maar het ook hebben over budgetvriendelijk koken. Zo houden we op het einde van de maand allemaal wat meer over om die schoenen te kopen waar we over twijfelden :)

Vegetarisch is steeds een budgetvriendelijke oplossing. We sparen hier ook onze lieve diertjes mee en zijn milieubewust. Probeer dus toch een keer per week een vegetarische dag te houden, zo helpen we allemaal een handje.

We maken dus een Provencaals groentenpannetje. Heel lekker, gezond en goedkoop.

Wat hebben we nodig? (2 pers.)
1 aubergine
1 courgette
2 tomaten
2 teentjes look
1rode ui
takjes tijm
takjes rozemarijn
3 eetlepels olijfolie
grof zout
peper

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was je groenten. Snijd alle groentjes op gelijke dikte. Ik doe dit heel makkelijk met mijn snijmachine, maar je kan dit ook met je mes doen. Leg dit allemaal gevarieerd opeen in een ovenschotel. Doe de olie over de groentjes. Snijd de look in grove stukken en doe dit bij het gerechtje samen met de verse kruiden. Kruid af met peper en zout en zet dit 40 minuten in de oven.

Lekker , makkelijk , gezond en goedkoop.
Je kan hier nog mozzarella , geitenkaas of feta bij geven als je wilt. Ook een stukje ciabatta past er lekker bij.
Smakelijk! x

Reacties

Populaire posts