Gezonde groenten uit eigen tuin.

Biologisch, het is zo'n woord waar ik me nog niet 100% goed bij voel. Als ik iets biologisch uit de winkel koop voelt het voor mij niet of ik nu iets beter of gezonder eet. Ik heb dus mijn eigen biologische wereld gemaakt die voor mij goed werkt. In vorige berichten zijn jullie al te weten gekomen dat ik graag bij de boer zelf mijn seizoensgroentjes ga halen zoals asperges. Nu ben ik deze lente een nieuw projectje op eigen terras opgestart. Ik kweek eigen sla, paprika's , kruiden , radijzen, tomaten enzovoort. Dit is niet enkel gezond, het is ook heel leuk en je hebt altijd verse groenten en kruiden in huis.

Als je ze net uittrekt voor je ze opeet zit de levenskracht er nog in en dat maakt het dus dubbel zo gezond. Ik heb altijd al verse kruiden thuis gehad en heb deze ook altijd op een leuke manier gepresenteerd.


Deze koriander en tijm hangen onde mijn zoldertrapje. Ze fleuren het huis op en zijn superhandig bij het koken.
Ik koop mijn plantes bij Intratuin of andere tuincentra.  Degene van de supermarkt blijven niet lang goed.
Deze bovenstaande planten zijn sla, radijzen en tomaten.


Er komen steeds lekkere groentjes of fruit af en het is dus gezond , leuk en gezellig. Radijzen zijn heel makkelijk om mee te starten. Ik zou zeggen begin er aan nu de zon nog schijnt en zo heb je tegen de zomer een terras, tuin of huis vol verse kruiden , groentjes en fruit.

Reacties

Populaire posts