Gezonde quiche met broccoli en feta

Jullie weten allemaal dat ik makkelijke gerechtjes graag op de blog zet. Quiche is een makkelijk gerechtje, je kan dit met een slaatje eten en de volgende dag ook nog koud opeten of mee naar het werk nemen. Ook als er vrienden komen is dit een makkelijk gerechtje waar je niet veel bij vuil maakt en weinig werk mee hebt. Je kan alle soorten quiches maken en dus voor ieders wat wils. Wel een goede tip : gebruik geen natte, sappige groenten, dan wordt de quiche niet goed droog. Tomaatjes kan je dus best eerst drogen voor je ze in de quiche doet. De quiche heb ik ook op mijn verjaardagsfeest gemaakt omdat dit makkelijk en superlekker is.

Wat hebben we nodig? (1 quiche / 4 pers.)
250 gr spekblokjes
1 broccoli
1 pakje feta
1/4 de bloemkool
1 rol bladerdeeg
4 eieren
150 ml lichte room
peper
zout
nootmuskaat

Blancheer de broccoli en bloemkool. Laat deze erna goed uitlekken. Bak de spekblokjes even aan. Doe het deeg in een quichevorm. Wat makkelijk is dat je eerst bakpapier in de vorm doet of het anders invet met olie. Doe het bladerdeeg in de vorm en doe de spekblokjes, bloemkool en broccoli in de vorm. Klop de eieren met de room wat op tot dit een geheel is en giet dit in de quichevorm. Doe de feta in blokjes , doe dit over het gerecht en kruid alles af met peper, zout en nootmuskaat.

Zet deze 50 minuutjes in de oven op 180 graden.

Superlekker! En zo gemaakt, smakelijk x


Reacties

Populaire posts