Gezonde tomatensoep.

Tomatensoep kan je op veel verschillende manieren. Iedereen denkt vaak: Soep is gezond. Maar dit is niet altijd zo. Je kan er bijvoorbeeld tomatenpuree uit blik, varkensgehakt en veel aardappelen bij doen. En veel aardappelen zijn niet al te goed voor onze lijn.Varken probeer ik eigenlijk zoveel mogelijk te vermijden omdat dit niet goed is voor onze darmen. Mijn alternatief is kippengehakt, gezond en lekker. Dus tomatensoep klinkt simpel en niet zo'n topper , maar een verse dikke maaltijdsoep is echt een aanrader. Je kan dit met restjes maken en ook invriezen. Als je dan eens een drukke dag hebt , heb je een vers en lekker tomatensoepje in je vriezer.

Wat hebben we nodig? ( soep voor 6 pers. )
5 tomaten
1 rode paprika
1 rode ui
500 gr kippengehakt
1 teentje look
1 wortel
200 ml kippenbouillon
1 eetlepel kokosolie
verse tijm
verse laurier
peper
zout
nootmuskaat


Heb je morgen kippenrestje over trek er dan bouillon van met wat groenten en vries deze in een ijsblokjesvorm. Zo heb je steeds verse bouillon.

Snijd alle gewassen groentjes fijn en stoof deze aan in de kokosolie. Laat dit even sudderen in eigen vocht. Bind de tijm en laurier samen en doe dit bij in de pot. Voeg de bouillon toe en laat alles 20 minuten koken. Rol de kippenballetjes en zet deze in een stoommandje boven de pot soep. Het vocht loopt in de pot soep en geeft meer smaak. De balletjes stomen duurt ook 20minuutjes. Mix de soep tot een structuur die je lekker vindt. Ik hou van stukjes. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.

Serveer in een leuk potje. Smakelijk!Reacties

Populaire posts