Griekse salade met fetakaas , pasta en granaatappel.

Net terug van het prachtige Italië. Voor het werk moest ik er drie dagen zijn maar ik heb ook echt kunnen genieten van de omgeving. Niet enkel de omgeving van Italië vind ik fantastisch, alsook het eten is helemaal geweldig. Mozzarella, pasta , ham , gewoon alles is zoooo lekker. Maar omdat ik al drie dagen Italiaanse heb gegeten en de inspiratie nog moet komen om zelf een gerechtje te maken, maak ik vandaag een lekkere simpele Griekse salade met fetakaas , pasta en granaatappel. Je kan bij de vorige blogs al veel Italiaanse gerechtjes terug vinden moest je toch megaveel zin hebben in Italiaans eten nu. In een vorige blog vertelde ik ook dat ik af en toe vegetarisch kook. Vandaag gaan we dat nog eens doen. De feta en pasta zorgen ervoor dat je zeker vol zit en dus echt geen vlees nodig hebt.

Wat hebben we nodig? ( 4 pers.)
400 gr spirellipasta
1 rode ui
1 pakje fetakaas
1 granaatappel
hand vol kappertjes
hand vol olijven
150 gr kerstomaaatjes
3 eetlepels Griekse olijfolie
1 pak jonge sla
peper

Kook de pasta 8 minuten en spoel deze erna af met koud water tot deze is afgekoeld. Versnijd de rode ui, feta, olijven en kerstomaatjes in kleine stukjes. Meng dit onder de pasta met de sla en kappertjes. Snijd de granaatappel open en klop erop zodat alle pitjes eruit vallen. Pruts de rest eruit met een kleine lepel. Belangrijke tip : houd witte kledij ver uit de buurt. Waarom ik deze tip vermeld? Je kan het wel raden denk ik :) . Werk af met olijfolie en peper. Fris en lekker!

Lekker , simpel en gezond. Ideaal op een warme zomeravond.

Reacties

Populaire posts