Quiche met mozzarella en chorizo en verse pesto

Budgetkoken vind sowieso een must. Ik gooi absoluut niet graag eten weg en test zelfs graag men creativiteit door met restjes opnieuw lekkere gerechtjes te maken. Vaak kun je van fruit met rotte plekjes nog lekkere smoothies maken, groenten die overblijven of ook niet meer heel vers zijn daar maak ik soep mee en zo bespaar je niet alleen geld maar zo help je ook weer mee aan ons milieu. Als je kippetjes hebt of een composthoop kan het eten dat niet meer eetbaar is daar naar toe. Ik had dus vrienden uitgenodigd voor een glaasje wijn en daarbij serveer ik altijd kleine hapjes. Sateetjes van mozzarella met tomaat en basilicum, chorizo , olijfjes, ansjovis ... Je snap het concept wel :) . Nu de volgende dag had ik nog mozzarelle , chorizo en tomaatjes over en ik dacht hier een lekkere quiche mee te maken. So here we go.

Wat hebben we nodig? 1 quiche
1 pak bladerdeeg 
 pakje kleine mozzarellabolletjes
paar kerstomaatjes
1 trostomaat
handvol verse basilicum
handvol pijnboompitten
2 teentjes look
2 eieren
150 ml lightroom
blokje Parmezaanse kaas
3 eetlepels olijfolie
peper
zout

Doe het bladerdeeg in de ingevette quichevorm. Snijd de tomaatjes in stukjes, samen met de chorizo. Doe dit met de mozzarella in de vorm. Gooi er een klein beetje geroosterde pijnboompitjes bij en een klein beetje versneden basilicum.
Meng de room en de eieren door elkaar en giet dit geheel in de vorm. Kruid af met peper en zout en zet de quiche 50minuten in de oven op 200 graden.

Maak verse pesto om hierbij te serveren . Ik doe dit met een vijzel maar dit kan ook met een blender. Doe de pijnboompitten, olijfolie, geraspte Parmezaanse kaas , look en basilicum bij elkaar en stamp/blend dit tot een geheel. Je kant dit op het laatste bij de quiche doen en hem da nog even in de oven steken of er apart bij serveren.

Smakelijk!


Reacties

Populaire posts